Print Options:

Lečina štruca z dimljenim tofujem

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura 30 min

Nasitna lečina štruca, ki bo lahko služila kot vaša glavna jed pri božični pojedini... ali pa si jo boste privoščili kar sami - še pekaču v družbi dobrega filma. :) Vsestranskost je njena vrlina!

 100 g rjave leče
 Kombu alga
 Sol
 100 g čebule
 Tamari omaka
 Olje
 3 stroki česna
 100 g čičerikine moke
 120 g dimljenega tofuja
 Majaron, rožmarin, bazilika, timijan, šatraj
 Margarina
1

Rjavo lečo operemo in kuhamo okoli 45 minut v slani vodi s kombu algo. Odcedimo.

2

Na olju prepražimo čebulo z malo tamari omake. Česen sesekljamo.

3

Lečo, prepraženo čebulo in česen pretlačimo s paličnim mešalnikom. Počakamo, da se zmes ohladi, nato dodamo začimbe.

4

Čičerikino moko počasi vmešamo v maso. Mogoče bo potrebno dodati kakšen gram več, odvisno od tega, kako dobro je leča odcejena.

5

Tofu narežemo na manjše kocke in ga primešamo masi.

6

Pekač namažemo z margarino in potresemo s čičerikino moko. Iz mase oblikujemo štruco, nanjo razporedimo koščke margarine in jo pečemo30 minut na 180°C.

Zelenjavna pečenka se odlično poda z dušenim rdečim zeljem ali čebulno omako.

Vir: Recept prispevala Mateja Tea Dereani iz njene knjige Matejina veganska kuhinja 2.