Nasitna lečina štruca, ki bo lahko služila kot vaša glavna jed pri božični pojedini... ali pa si jo boste privoščili kar sami - še pekaču v družbi dobrega filma. :) Vsestranskost je njena vrlina!
Rjavo lečo operemo in kuhamo okoli 45 minut v slani vodi s kombu algo. Odcedimo.
Na olju prepražimo čebulo z malo tamari omake. Česen sesekljamo.
Lečo, prepraženo čebulo in česen pretlačimo s paličnim mešalnikom. Počakamo, da se zmes ohladi, nato dodamo začimbe.
Čičerikino moko počasi vmešamo v maso. Mogoče bo potrebno dodati kakšen gram več, odvisno od tega, kako dobro je leča odcejena.
Tofu narežemo na manjše kocke in ga primešamo masi.
Pekač namažemo z margarino in potresemo s čičerikino moko. Iz mase oblikujemo štruco, nanjo razporedimo koščke margarine in jo pečemo30 minut na 180°C.
Zelenjavna pečenka se odlično poda z dušenim rdečim zeljem ali čebulno omako.
Vir: Recept prispevala Mateja Tea Dereani iz njene knjige Matejina veganska kuhinja 2.