Pastinakova juha
Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir – je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Korenček olupimo in narežemo na majhne koščke. Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine.
Krompir, cvetačo in korenček 15 minut kuhamo v osoljenem kropu, nato odcedimo. Pečico ogrejemo na 180°C. V posodi razpustimo žličko masla, dodamo por in čebulo in ju rahlo prepražimo. Mleko rahlo segrejemo.
V namaščen pekač po celotni površini nadevamo krompir, v naslednjem sloju pa cvetačo in korenček, potem dodamo spet enakomerno plast krompirja, na vrhu dodamo por ter čebulo in polijemo z mlekom, namažemo s kislo smetano in dodamo nariban sir.
Pečemo 20 minut in jed je pripravljena.
Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir – je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.
Nasitna lečina štruca, ki bo lahko služila kot vaša glavna jed pri božični pojedini… ali pa si jo boste privoščili kar sami – še pekaču v družbi dobrega filma. 🙂 Vsestranskost je njena vrlina!
Zmagovalna kombinacija, ki je ni nikoli dovolj – sveže bučke in vedno aktualni sir!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)