fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Pegasti badelj 150g

6,00 

Količina: 150 g

Proizvajalec: Ekološka kmetija Rengeo

Ekološka semena pegastega badlja

Pegasti badelj 150g – seme

V ljudski medicini se pegasti badelj uporablja pri zbadanju v rebrih, boleznih vranice, malariji, migreni, morski bolezni, pri krčnih žilah, prebavnih motnjah, žolčnih obolenjih, maščobni okvari jeter, toksičnih obolenjih jeter, kroničnih vnetjih in cirozi jeter in tudi kot protisredstvo pri zastrupitvi z mušnico.

 

Pegasti badelj je rastel na skrajnem severovzhodu Slovenije ob tromeji Avstrije-Madžarske-Slovenije, kjer v bližini kmetije Rengeo ni industrije, avtoceste ali kakšnega drugega onasnaževalca.

 

Uporaba

Uporaba pri odraslih

Uporabljamo drobno zdrobljene ali zmlete plodove (nekaj čajnih žličk dnevno), ki jih primešamo jogurtu ali jih vmešamo v hrano.

Pri slabi prebavi in motnjah v izločanju žolča uporabljamo čaj iz plodov pegastega badlja. Eno čajno žličko sveže zdrobljenih plodov prelijemo s skodelico hladne vode (150 ml), premešamo in zavremo. Pustimo stati 10 do 20 minut in precedimo. Skodelico sveže pripravljenega čaja pijemo trikrat do štirikrat dnevno.

Uporaba pri otrocih

Pripravki iz pegastega badlja pri otrocih niso bili preizkušeni, zato ni podatkov o učinkovitosti in varnosti zdravilne rastline pri tej populaciji. Uporaba se zaradi tega odsvetuje. Težave, ki jih lajšamo z zdravilnimi pripravki iz pegastega badlja, tudi niso značilne za otroke.

Uporaba med nosečnostjo in pri dojenju

Korenina pegastega badlja se je v ljudski medicini uporabljala tudi kot galaktogog (spodbuja tvorbo mleka). Ker o uživanju pegastega badlja med nosečnostjo ali v času dojenja ni podatkov o varnosti uporabe, je uporaba odsvetovana.

  • Lokalno in ekološko
  • Hitra in varna dostava
  • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!