fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Optimiziran kurkumin

9,90 24,90 

Počisti

Količina: 10 g ali 25 g

Proizvajalec: NatureVive LongVida

 

Optimiziran kurkumin je primeren za vse, ki iščejo zdravo, priročno in učinkovito prehransko dopolnilo z ekstraktom kurkume.

Optimiziran kurkumin
Kaj je NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin?

NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je posebna patentirana formula naravnega antioksidanta kurkumina – izvlečka iz korenine kurkume. Kurkumin je najpomembnejša aktivna spojina v kurkumi.
Patentirana formula LongVida kurkumina je bila razvita v sodelovanju z nevroznanstveniki na prestižni univerzi UCLA in zagotavlja visoko varnost, učinkovitost, ter maksimalno biorazpoložljivost in absorpcijo.

 

Komu lahko koristi uživanje NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina?

Zaradi številnih koristnih učinkov v kombinaciji z najvišjo biološko razpoložljivostjo priporočamo uživanje NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina vsem, ki iščejo zdravo, priročno in učinkovito prehransko dopolnilo z ekstraktom kurkume.

 

Kaj pravijo o kurkuminu znanstvene raziskave?

Trenutno so v presoji pri Evropski agenciji za varstvo hrane (EFSA) številne trditve v zvezi s kurkumo, ki še niso niti odobrene niti zavržene, so pa sprejete v presojo na podlagi številnih znanstvenih študij, ki opisujejo antioksidativne in protivnetne učinke kurkume ter njeno široko uporabo:

 • deluje antioksidativno
 • deluje protivnetno
 • podpira delovanje živčnega sistema in imunskega sistema
 • pomaga ohranjati zdravje pljuč in zgornjih dihal
 • podpira zdravje srca in ožilja
 • podpira prebavo
 • podpira regeneracijo po športni aktivnosti
 • podpira kognitivne funkcije

 

Kakšna je razlika med kurkumo in kurkuminom?

Kurkuma je široko uporabljana začimba, ki se večinoma uporablja za izpopolnjevanje okusa jedi ter kot barvilo za izdelke. Vsebuje le 0,5%-3% kurkumina. Če si želimo izkoristiti tudi številne druge koristne učinke kurkume, je zato bistveno, da zaužijemo kurkumin – torej izvleček kurkume, ki je vsebovan v izdelku NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin.

 

Kakšna je razlika med standardnim kurkuminom in NatureVibe Longvida optimiziranim kurkuminom?

Za standardni kurkumin je značilna nizka biološka razpoložljivost, ki ovira njegove koristne učinke. Navadno se kurkumin v telesu namreč slabo absorbira, je slabo obstojen v različnih pH okoljih, večina se izloči, hitro se pretvori v neaktivne oblike, slabo prehaja v tarčna tkiva. Njegova koncentracija v krvi ob normalnih odmerkih je preprosto prenizka, da bi lahko imel kakšne bistvene učinke.

LongVida optimiziran kurkumin pa uporablja posebno patentirano tehnologijo, ki zagotavlja visoko absorpcijo in visoko biološko razpoložljivost (biorazpoložljivost).

 

Za NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je v primerjavi s standardnim kurkuminom značilna:

 • vsaj 95-kratna boljša biorazpoložljivost,
 • 7 x daljše delovanje,
 • prehaja skozi krvno-možgansko pregrado.

 

Zakaj se LongVida kurkumin imenuje “optimiziran” kurkumin?

Edinstvena formula LongVida kurkumina je optimizirana za dostavo prostega kurkumina v kri in tarčna tkiva.

LongVida optimiziran kurkumin je edini, ki se absorbira v krvni obtok v dovolj velikih količinah in v svoji izvorni – prosti, aktivni obliki – ter tam ostane dovolj dolgo (biološki razpolovni čas je več kot 7 ur), da lahko upravičeno govorimo o koristnih učinkih, ki jih potrjujejo študije.

Samo kurkumin v prosti obliki lahko prehaja preko krvno-možganske pregrade. Krvno-možganska pregrada je specializiran sistem celic, ki možgane ščitijo pred strupenimi snovmi, prepuščajo pa hranljive snovi in nekatera zdravila. LongVida optimiziran kurkumin je edini kurkumin, ki zaradi napredne formulacije prehaja skozi to pregrado in na ta način s svojimi koristnimi učinki vpliva tudi na možganske celice.

Vrhunska patentirana tehnologija, ki to omogoča, je SLCP™ Technology (Solid Lipid Curcumin Particle Technology). Gre za nekakšen “varovalni ovoj” (lipofilni ogrodni sistem), ki obdaja molekule kurkumina in jim omogoča topnost na specifični točki v črevesju, absorpcijo in prenos nepoškodovanega, izvornega, prostega kurkumina v aktivni obliki do tarčnih tkiv (plazma, kri, možgani).

 

NAVODILA IN OPOZORILA

Sestavine: 100% NatureVibe Longvida® optimiziran kurkumin ekstrakt iz kurkumine korenine v prahu.

Odmerek: 400 mg (1,5 merice – merica priložena)

Način jemanja: Zaužiti s hrano ali direktno (odmerjeno količino date v usta in poplaknete s tekočino). Ne sme se ga termično obdelovati ali raztopiti v tekočini.

Uporaba v smutijih: lahko da dodate v smuti, ampak šele po tem, ko je smuti že pripravljen, tako da kurkumina ne miksate, ker bi se zaradi tega raztopil.

Količina 25 g zadostuje za 62 odmerkov po 400 mg (cca 2 meseca); Količina 10 g zadostuje za 25 odmerkov po 400 mg (cca 1 mesec).

Dokazano je, da odmerek NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina v količini 400 mg zadostuje, da kurkumin v možganih cirkulira 24h.

Opozorila:

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 

 • Lokalno in ekološko
 • Hitra in varna dostava
 • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!