fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Bakrena steklenica 950ml

27,00 

Počisti

Količina: 1 kos (950ml)

Proizvajalec: Jabo Papirček d.o.o.

Bakrene steklenice so izdelane iz čistega visokokakovostnega bakra. So neprepustne, ročno izdelane in z dolgo življensko dobo. Pitje vode iz bakrene posode je tradicionalni ajurvedski način. Izdelane so iz 97% čistega bakra in so alternativa plastičnim in steklenim steklenicam.

Voda, shranjena v bakrenih steklenicah, uravnoteži tri doše v našem telesu (Vata, Kapha in Pitta), tako da nežno vpije pozitivne lastnosti bakra. Tudi shranjena voda se bo spremenila v naravno alkalno vodo, kar pomaga uravnotežiti raven pH našega telesa.

Bakrena steklenica 950 ml

Že več kot sto let je bil baker v Indiji zelo razširjen za shranjevanje vode in za namene kuhanja. Znanstveno je dokazano, da ima pitje vode, shranjene v bakrenih posodah številne zdravstvene koristi.

Nekatere pomembne prednosti so:

 • pomaga pri hujšanju,
 • ohranja možgane,
 • ubija bakterije in škodljive patogene, ki so prisotni v vodi,
 • vzdržuje prebavni sistem in pomaga pri nadzoru diabetesa.

 

Pri ljudeh baker najdemo predvsem v jetrih, mišicah in kosteh. Telo odraslih vsebuje med 1,4 in 2,1 mg bakra na kilogram telesne teže. Ampak danes zaradi prekomerne uporabe nerjavečega jekla in plastičnih steklenic ne dobimo zadostne količine bakra, ki je bistvena za normalno delovanje našega telesa. Za zdravo povečanje bakra v naše telo, bi morali uporabljati več bakrenih pripomočkov v našem vsakdanjem življenju.

Bakrene steklenice so narejene iz čistega bakra, brez dodatkov drugih kovin. Poleg različnih zdravilnih koristi je koristno tudi pitje ohlajene pijače iz bakrenih steklenic in kozarcev, saj pijača zaradi kovine hitro prevzame hladno temperaturo. Pijače ostanejo ohlajene dlje kot v stekleni ali leseni posodi, poleg tega pa je tudi okus pijače neizmerno boljši.

 

Ali so bakrene steklenice narejene iz čistega bakra?

Da, bakrene steklenice so narejene iz čistega visoko kakovostnega bakra, varnega za živila. Čistost bakrenih izdelkov je preizkušena v laboratorijih in je več kot 99%.

Kakšne so koristi bakra? Kaj baker naredi za telo?

 • Od nekdaj se baker uporablja za čiščenje vode v Indiji in mnogih drugih državah. Sodobne raziskave so dokazale, da čisti baker lahko ubije skoraj vse vrste bakterij in patogenov v vodi, ko jo shranimo za več kot 5 ur.
 • Pitje iz bakrene stekleničke z vodo zelo koristi prebavnemu sistemu. Izplakne želodec in prebavni trakt ter pomaga pri razstrupljanju jeter in ledvic.
 • Voda, shranjena v bakreni flaški, je napolnjena z antioksidanti, pomaga pri nastajanju novih celic in se bori proti prostim radikalom, ki prispevajo k pojavu staranja.
 • Študije so pokazale tudi, da baker pomaga zmanjšati tveganje za nastanek srčnih bolezni, pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka in znižuje raven holesterola.
 • Protivnetne lastnosti bakra pomagajo lajšati bolečine, ki jih povzročajo artritis, revmatoidni artritis in vnetje sklepov. Poleg tega baker krepi kosti in imunski sistem, zaradi česar je odlično zdravilo za artritis in revmatoidni artritis.
 • Baker je eden najpomembnejših mineralov in je bistven za to, da ščitnica in telo lahko pravilno delujeta. Pitje iz bakrene posode pomaga v boju proti pomanjkanju bakra in uravnava pravilno delovanje ščitnice.

* Izjava o omejitvi odgovornosti: Vsa zgoraj navedena dejstva in koristi so zbrani iz različnih raziskav. Čeprav zagotavljajo veliko koristi zdravju, se bakreni izdelki ne smejo uporabljati kot nadomestek za zdravljenje vaših bolezni.

Ali lahko dobim preveč bakra, če ves čas pijem iz svoje bakrene steklenice z vodo?

Nedavne študije zlasti ugotavljajo, da je Svetovna zdravstvena organizacija ugotovila, da je za telo varno porabiti do 2 mg bakra na liter vode. Raziskave kažejo, da je voda shranjena v bakreni posodi več ur absorbirala manj kot 1/20 te količine bakra, zelo daleč pod varnimi mejami. Svetujemo, da zaužijete le en do dva litra vode, shranjene v bakrenih posodah na dan.

Kakšne vrste tekočin naj uporabim v bakrenih stekleničkah?

Voda je najboljša tekočina, ki jo lahko shranjujemo in zaužijemo. Uživate lahko tudi v pivu in koktajlih. Izogibajte se shranjevanju kislih tekočin, sadnih sokov in mleka ali mlečnih izdelkov. Prav tako v bakrene izdelke ne točite vročih tekočin.

Kako čistim in vzdržujem svoje bakrene izdelke?

Pred prvo uporabo temeljito operite bakreno stekleničko. Izdelki iz bakra so narejeni iz čistega bakra, tako da bo s časom seveda patiniral. Preprosto potresemo ščepec soli na rezino limone, dovolimo soli, da se raztopi, nato pa jo nežno vtrite na notranjo in zunanjo površino steklenice. Limona in sol
bosta tvorila mešanico, ki bo naravno odstranila patino in povrnila sijaj bakra. Ko končate, sperite z vodo in dobro osušite. Za čiščenje bakrenih izdelkov lahko uporabite tudi kis ali tamarind pasto. Nikoli pa ne perite bakrenih izdelkov v pomivalnem stroju.

 • Lokalno in ekološko
 • Hitra in varna dostava
 • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!