fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Veganski kolagen ReNew 120 kapsul

31,19 

Ni na zalogi

Količina: 120 kapsul (118 g)

Proizvajalec: Ekolife Natura

Želite tudi vi čim dalj časa ohraniti vaš lasten kolagen in spodbuditi nastanek novega? Izredno močna formula z velikim številom naravnih učinkovin.

Izdelek je brez glutena in laktoze, je ekološki in veganski.

Veganski kolagen ReNew 120 kapsul

Inovativna formula poskrbi za ohranjanje vašega lastnega kolagena in za nastanek novega kolagena.

 • Raven kolagena začne po 20. letu upadati (koža postaja manj prožna, manj elastična, izgublja vlago in nastajajo gubice).
 • Kolagen pridobivajo iz živalske kože in kosti, zato je največ izdelkov na tržišču narejenega iz goveje ali ribje kože.
 • Ekolife Natura so želeli najti rastlinsko dopolnilo, s pomočjo katerega bo naše telo čim dalj časa ohranilo naš lasten kolagen in spodbudilo nastanek novega kolagena. Izdelek torej ne vsebuje živalskih sestavin.
 • Izdelek ne vsebuje kolagena, temveč ključne sestavine v visokih odmerkih, ki na naraven način pripomorejo k ohranjanju lastnega kolagena in nastanku novega. Tako lahko na najbolj naraven način poskrbimo za sijočo kožo, čvrste nohte, močne lase in gibljive sklepe.
 • Veganski kolagen ReNew telesu priskrbi vse esencialne sestavine, ki so izjemno pomembne za tvorjenje kolagena: MSM, C vitamin, Cink, AK, zeleni čaj
 • Veganski kolagen ReNew po drugi strani preprečuje razgradnjo kolagena in staranja kože, ki ju povzročata oksidativni stres in okoljski dejavniki

 

Sestavine: vsebina kapsule (askorbinska kislina, izvleček granatnega jabolka (40 % elagične kisline), dimetil sulfon (MSM), L-prolin, glicin, L-hidroksiprolin, izvleček zelenega čaja (95 % polifenolov), L-lizin hidroklorid, mešanica izvlečkov iz riža (izvleček riža, riževa lupina, gostilo: gumi arabika, sončnično olje), izvleček Gotu kole 5:1 (Centella asiatica), cinkov citrat trihidrat, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, rastlinskega porekla).

 

V dnevnem odmerku Veganskega Kolagena Renew je 3333 mg aktivnih sestavin.

4 kapsule (priporočena dnevna količina) vsebujejo:

 • 1150 mg mešanice aminokislin (L-prolin, glicin, L-hidroksiprolin, L-lizin hidroklorid);
 • 500 mg MSM;
 • 500 mg izvlečka granatnega jabolka (od tega vsaj 200 mg elagične kisline);
 • 200 mg izvlečka zelenega čaja (od tega vsaj 190 mg polifenolov in od tega 142,5 mg katehinov in od tega vsaj 57 mg epigalokatehin galat (EGCG);
 • 100 mg izvlečka Gotu kole;
 • 800 mg vitamina C (1000 % PDV*);
 • 25 mg cinka (250 % PDV*)

 

Priporočena dnevna količina: 3-4 kapsule. Najbolj učinkovita je uporaba pred obroki.

 

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Kapsule zaužijte pred jedjo z veliko tekočine. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati edosegljivo otrokom!

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

 

Kaj je kolagen?

Kolagen predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu. Od vseh beljakovin je v naših telesih največ kolagena. To je pomembna sestavina vezivnih tkiv, ki so del mnogih delov našega telesa kot so tetive, kite in mišice. Kolagen opravlja mnogo pomembnih funkcij, med drugim daje strukturo koži in utrjuje kosti. S staranjem in izpostavljenosti UV svetlobi ter drugim fizikalnim in kemijskim faktorjem vsebnost kolagena v telesu upada. To se najbolj opazi na koži.

 

Kaj pomeni, ko telesu začne primanjkovati kolagena?

Po 20. letu, se začne zmanjševati tvorba lastnega kolagena. Pomanjkanje kolagena se kaže na koži, ki postane suha, nastanejo gube, nohti so mehki in lomljivi, lasje so krhki in prav tako lomljivi, tudi gibanje lahko postane oteženo.
Najbolje je, da telesu priskrbimo sestavine, s pomočjo katerih bo sam naredil kolagen, ki je pomemben gradnik vezivnih tkiv, s čimer dajejo celicam oporo in skrbijo za stabilnost tkiva, prisoten je v naši koži, mišicah, tetivah, kosteh, hrustancu.

Zakaj so naravne sestavine v izdelku tako pomembne za nastanek kolagena?

 • vsebujejo ključne aminokisline, ki so gradniki za kolagen
 • vitamin C ima pomembno vlogo pri celjenju vezivnih tkiv, saj je kofaktor za prolil-hidroksilazo in lizil-hidroksilazo. Ta dva encima katalizirata hidroksilacijo preostankov prokolagena – prolina in lizina in tako skrbita za pravilno zlaganje stabilne trojne heliks konformacije
 • MSM je molekula, ki vsebuje žveplo. Je vir žvepla za karatinocite (zunanja plast kože). Žveplo je zelo pomemben element pri sintezi kolagena. Poleg tega deluje MSM tudi anitoksidacijsko in protivnetno.
 • Podobno kot žveplo je tudi cink eden pomembnejših kofaktorjev pri sintezi kolagena. Raziskave so pokazale, da cink učinkuje tudi na stimulirano signaliziranje epidermalnega rastnega faktorja (EGF). Rastni faktorji so proteini, ki uravnavajo rast celic, njihovo množenje in cepitev pod nadzorovanimi pogoji. Igrajo bistveno vlogo pri vzdrževanju zdrave kožne strukture in funkcije; so naravne snovi, ki jih proizvajajo kožne celice in pomagajo pri obnavljanju kože, ki so jo poškodovali okoljski dejavniki in staranje. Prispevajo k nastajanju kolagena in elastina, ki skrbita za trdnost in elastičnost kože.
 • Izvlečki iz zelenega čaja, centelle asiatice in granatnega jabolka vsebujejo različne aktivne naravne sestavine, kot so EGCG (epigalokatehin galat), elagijska kislina, azijatikosid in še mnoge druge. Vse te so močni antioksidanti, poleg tega pa lahko omejujejo aktivnost MMP-jev (Matričnih metaloproteinaz), te spadajo med snovi, ki razgrajujejo kolagen.

 

Tako je Veganski kolagen Renew po eni strani namenjen temu, da priskrbi telesu vse bistvene prvine, ki jih le-to potrebuje za sintetiziranje kolagena, po drugi pa preprečuje njegovo razgradnjo in staranje kože, ki ju povzročata oksidativni stres in okoljski dejavniki. Produkt je veganski in ne vsebuje snovi živalskega izvora.

Nekateri encimi v telesu razgrajujejo kolagen, zlasti kolagenaza in matrična meloproteinaza.

Z zaviranjem njune aktivnosti lahko preprečujemo degradacijo kolagena.

 • Lokalno in ekološko
 • Hitra in varna dostava
 • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!