Print Options:

Žemljin narastek

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura

Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.

 1 nesveža žemlja ali katerikoli drug kruh
 300 ml (rastlinskega) mleka
 150 ml (rastlinske) smetane
 1 vanilijev sladkor
 1 žlica sladkorja
 (Rastlinsko) maslo
1

V manjšo skledo vlijemo (rastlinsko) mleko, mu dodamo vanilijev sladkor ter vanj namakamo žemljo toliko časa, da postane čisto mehka, lahko začne celo malce razpadati.

2

Manjšo keramično posodo (odporno na vročino) premažemo z (rastlinskim) maslom, dodamo namočeno žemljoin pečemo pri 180 °C 30 minut.

3

Po 30 minutah vzamemo posodo iz pečice, potresemo s sladkorjem in prelijemo z (rastlinsko) smetano. Pri 200 °C pečemo še okoli 15 minut, tako da skorjica nežno porjavi.

Ko je sladica pečena jo lahko prelijemo še z našim najljubšim prelivom (čokolada, razni sirupi, cimet,...)