Za vse sladkosnede, ki jih navdušuje okus zelenega čaja - tu je matcha pita! Brez mleka, jajc in ostalih živalskih produktov bo zadovoljila vse vaše goste. S svojim izgledom bo prepričala še najbolj skeptične jedce! :)
Indijske oreščke ter datlje vsakega posebaj namočimo v skodelici z vodo - čez noč ali vsaj za 2 uri (v tem primeru uporabimo vročo vodo, da se datlji in indijski oreščki zmehčajo).
Vodo od datljev shranimo.
Sestavine v mutlipraktiku zmešamo, da nastane homogena zmes. Če je masa za testo presuha, postopoma dodajamo datljevo vodo.
Model za pito (premer 20cm) obložimo z peki papirjem ter s prsti testo stisnemo ob model.
Pečemo 15 minut v prej ogreti pečici na 170°C.
V kozici na mali temperaturi pogrejemo kokosovo mleko. Dodamo 1 žličko agar-agarja in mešamo cca 1 minuto, da se zmes nekoliko zgosti.
Damo na stran in počakamo, da se zmes malce ohladi.
Vse sestavine za kremo v blenderju zblendamo v kremasto zmes. Prelijemo na testo in pito čez noč hladimo v hladilniku.
Pred serviranjem pito po želji okrasimo. Dober tek! :)