Print Options:

Veganska matcha pita

Za število oseb1 porcija

Za vse sladkosnede, ki jih navdušuje okus zelenega čaja - tu je matcha pita! Brez mleka, jajc in ostalih živalskih produktov bo zadovoljila vse vaše goste. S svojim izgledom bo prepričala še najbolj skeptične jedce! :)

Testo
 1 skodelica indijskih oreščkov
 1 skodelica sončničnih semen
 1 skodelica datljev
 2 žlici ovsenih kosmičev
 2 žlici kokosovega olja
 1 ščepec soli
Krema
 1 skodelica indijskih oreščkov
 1 pločevinka kokosovega mlekaUporabimo samo gosti del kokosovega mleka, ki ga čez noč pustimo v hladilniku, vodo shranimo npr. za smoothie.
 1 čajna žlička agar agarja
 1 čajna žlička matcha čaja
 2 žlici limoninega soka
 1 čajna žlička arome tekoče vanilije
 6 x datlji
Testo
1

Indijske oreščke ter datlje vsakega posebaj namočimo v skodelici z vodo - čez noč ali vsaj za 2 uri (v tem primeru uporabimo vročo vodo, da se datlji in indijski oreščki zmehčajo).

Vodo od datljev shranimo.

2

Sestavine v mutlipraktiku zmešamo, da nastane homogena zmes. Če je masa za testo presuha, postopoma dodajamo datljevo vodo.

3

Model za pito (premer 20cm) obložimo z peki papirjem ter s prsti testo stisnemo ob model.

Pečemo 15 minut v prej ogreti pečici na 170°C.

Krema
4

V kozici na mali temperaturi pogrejemo kokosovo mleko. Dodamo 1 žličko agar-agarja in mešamo cca 1 minuto, da se zmes nekoliko zgosti.

Damo na stran in počakamo, da se zmes malce ohladi.

5

Vse sestavine za kremo v blenderju zblendamo v kremasto zmes. Prelijemo na testo in pito čez noč hladimo v hladilniku.

Pred serviranjem pito po želji okrasimo. Dober tek! :)