Print Options:

Tunin namaz

Za število oseb1 porcijaČas priprave10 minSkupni čas10 min

Hitro, enostavno in nasitno - vse to vas bo pričakalo pri tem grešnem tuninem namazu.

 200 g tune v pločevinki
 Ščepec himalajske soli
 Ščepec svežega mletega belega ali črnega popra
 2 žlici sirnega namaza
 2 žlici olivnega olja
 4 listi kitajskega zelja
 1 žlica kisle smetane
 4 žlice koruze
 Sveže nariban parmezan
1

Iz tunine pločevinke odlijemo sok ter tuno pristavimo v posodico za mešalnik. Dodamo sveže mleto himalajsko sol, poper, olivno olje, sirni namaz in kislo smetano. Prižgemo mešalnik ter počakamo, da nastane fina masa, idealna za mazanje.

2

Pred tem liste kitajskega zelja zvijemo v rolo ter jih na drobno nasekljamo. Pripravljeno maso postrgamo v večjo posodico, ter ji z žlico nežno primešamo koruzo ter kitajsko zelje.

3

Za dekoracijo potrosimo še malo koruze čez namaz, naribamo parmezan in zmeljemo čez še malo popra. Po želji lahko dodate tudi v ponvi segret sezam zlato rjavkaste barve.

NAMIG: Poleg postrezite popečen domač kruhek. Hrustljavi Krajček je najboljši. :)