Print Options:

Testenine z lisičkami in zelenjavo

Za število oseb1 porcijaSkupni čas30 min

Lisičke so za mnoge najljubša vrsta gob, saj očarajo s svojo lepo barvo, okusom in teksturo. Priznamo, tudi nam res teknejo, zato smo si jih pripravili s testeninami v slastni smetanovi omaki.

 500 g testenin
 Rastlinskego maslo
 1 večja čebula
 3 stroki česna
 150 g lisičk
 3 mladi korenčki
 1 pest graha
 Pol rdeče paprike
 1 bučka
 250 ml rastlinske smetane
 Šopek peteršilja
 Šetraj, majaron, curry, sol, kajenski poper
 Belo vino po občutku (cca 100 ml)
1

Čebulo popražimo na maslu, dodamo prevrete lisičke, jih prepražimo in začinimo s šetrajem in majaronom.

2

Dodamo na kocke narezano korenje, grah in na kocke narezano rdečo papriko, sol in kajenski poper po okusu, premešamo, dodamo curry ter pražimo približno 5 minut.

3

Zelenjavo in lisičke zalijemo z belim vinom in dušimo toliko, da vino izhlapi. Na koncu zalijemo s sladko smetano in obilno potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem.

4

Na koncu skuhamo testenine (mi smo se odločili za pirine) in jih zmešamo skupaj z omako.

Jed lahko postrežemo s paradižnikovo solato in mlado belo čebulo, začinjeno s soljo in slastnim bučnim oljem.