Lisičke so za mnoge najljubša vrsta gob, saj očarajo s svojo lepo barvo, okusom in teksturo. Priznamo, tudi nam res teknejo, zato smo si jih pripravili s testeninami v slastni smetanovi omaki.
Čebulo popražimo na maslu, dodamo prevrete lisičke, jih prepražimo in začinimo s šetrajem in majaronom.
Dodamo na kocke narezano korenje, grah in na kocke narezano rdečo papriko, sol in kajenski poper po okusu, premešamo, dodamo curry ter pražimo približno 5 minut.
Zelenjavo in lisičke zalijemo z belim vinom in dušimo toliko, da vino izhlapi. Na koncu zalijemo s sladko smetano in obilno potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem.
Na koncu skuhamo testenine (mi smo se odločili za pirine) in jih zmešamo skupaj z omako.
Jed lahko postrežemo s paradižnikovo solato in mlado belo čebulo, začinjeno s soljo in slastnim bučnim oljem.