Mediteranska specialiteta, za katero ne potrebujete zapustiti udobja vašega doma in ne zapravite malega premoženja - mi smo za!
Čebulo olupimo in sesekljamo na drobne koščke. Popražimo in dušimo na maščobi po želji (mi smo uporabili olivno olje). Ko se čebula razpusti, dodamo notri zamrznjene gambere, ki jih predhodno splaknemo v vodi. Gambere dušimo približno 10 minut.
Med tem časom narežemo češnjev paradižnik na manjše kose – vsaj na 1/4 ali 1/6 ter sesekljamo svežo baziliko. Ko se gamberi malce razpustijo jim dodamo češnjev paradižnik. Vse skupaj premešamo in pustimo kuhati 15 minut. Vmes dodamo sol in poper po želji. Dodamo svežo baziliko in premešamo. Kuhamo še toliko časa, da postane gostota omake primerna za testenine.
Posebej skuhamo testenine, ki jim lahko po odceditvi dodamo malo ekstra deviškega oljčnega olja.
Testenine postrežemo na krožnik in prelijemo z omako. Na vrhu lahko servirate tako gambere kot kak kos češnjevega paradižnika.
NASVETI: Skuhate lahko tudi brezglutenske testenine. K jedi se odlično poda riban parmezan ali staran kravji sir.