Print Options:

Testenine z domačo paradižnikovo omako

Za število oseb1 porcijaSkupni čas15 min

Testenine so kraljice italijanske kuhinje in prav je, da znamo pripraviti vsaj eno vrsto testenin, ki nas bodo popeljale na sončno in poletno Sicilijo.

 500 g (brezglutenskih) testenin
 Sol
 Domača paradižnikova omaka
 1 mozzarella
 4 sveži listki bazilike
 Olivno olje
1

V večjo posodo vjlijemo 2 litra vode, dodamo sol in skuhamo testenine po navodilu.

2

Iz kozarčka stresemo omako v večjo kozico in jo zavremo. Mozzarelo narežemo na majhne kockice.

3

Ko so špageti kuhani, jih razporedimo na krožnike, potresemo z mozzarelo in prelijemo z omako. Okrasimo z listkom bazilike in pokapljamo z olivnim oljem.

Jed je tako pripravljena za gurmanski užitek :) dober tek!
Zraven se odlično poda dobra zelena ali kumarična solata.