Print Options:

Svilnata juhica iz česnovih cvetov

Za število oseb1 porcijaČas priprave20 minČas kuhanja40 minSkupni čas1 ura

Vsi poznamo mlado čebulo, kaj pa mlad česen, oziroma bolj natančno, česnove cvetove? Večinoma spregledan dar narave, ki ga mi še kako radi pripravljamo! Kaj porečete na čudovito spomladansko juhico s česnovimi cvetovi?

 100 g šalotke
 2 žlici olja
 20 g masla
 340 g pskov (česnovih cvetov)
 1 krompir
 Bel poper
 Sol
 Lešniki
 Lešnikovo olje
1

Na maščobi prepražimo sesekljano šalotko, ki ji dodamo narezane pske oz. česnove cvetove. Dodamo še sesekljan česen – toliko, da zadiši. Zalijemo z 1l vode in dodamo koščke krompirja. Solimo po okusu, nato kuhamo 25 minut.

2

Zmiksamo in prepasiramo skozi cedilo, da dobimo gladko juho. Po potrebi dosolimo in dolijemo še malo vode, v kolikor je okus preveč intenziven.

3

Dodamo bel poper, pokapamo z lešnikovim oljem ter potresemo s praženimi lešniki, ki smo jih strli v terilniku.