V srednje velikem loncu zavremo vodo in vanjo potopimo šparglje za cca 30 sekund, nato jih potopimo v ledeno vodo. Po ohlajanju šparglje osušimo, jih prelijemo z čajno žličko olivnega olja ter posujemo s ščepcem soli.
Prepeličja jajčka potopimo v isto vrelo vodo kot prej šparglje in jih po cca 90 sekundah vzamemo ven ter prav tako potopimo v ledeno vodo. Ko se ohladijo, jih olupimo, pri čimer pazimo, da jih ne poškodujemo. Jajčka prelijemo z čajno žličko olivnega olja in posujemo s ščepcem soli.
Pripravimo krožnik za serviranje, na katerega potresemo liste zelene.
Segrejemo ponev (najbolje rešetkasto) na visoki temperaturi in vanjo položimo šparglje. Popečemo približno minuto na vsaki strani in jih preložimo na prej pripravljen servirni krožnik.
V isti ponvi popečemo še prepeličja jajčka, približno 30 sekund in pazimo, da jih ves čas obračamo, da se ne zažgejo.
Po špargljih pokapljamo limonin sok, nanje položimo prepeličja jajčka, vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in posujemo z mletim poprom ter postrežemo!
Vir: Matevž Vokabi