Print Options:

Šparglji z zeleno in prepeličjimi jajci

 500 g srednje velikih špargljev
 12 prepeličjih jajc
 10 listov grobo nasekljane zelene
 2 čajni žlički limoninega soka
 Sol in poper
 Olivno olje
1

V srednje velikem loncu zavremo vodo in vanjo potopimo šparglje za cca 30 sekund, nato jih potopimo v ledeno vodo. Po ohlajanju šparglje osušimo, jih prelijemo z čajno žličko olivnega olja ter posujemo s ščepcem soli.

2

Prepeličja jajčka potopimo v isto vrelo vodo kot prej šparglje in jih po cca 90 sekundah vzamemo ven ter prav tako potopimo v ledeno vodo. Ko se ohladijo, jih olupimo, pri čimer pazimo, da jih ne poškodujemo. Jajčka prelijemo z čajno žličko olivnega olja in posujemo s ščepcem soli.

3

Pripravimo krožnik za serviranje, na katerega potresemo liste zelene.

4

Segrejemo ponev (najbolje rešetkasto) na visoki temperaturi in vanjo položimo šparglje. Popečemo približno minuto na vsaki strani in jih preložimo na prej pripravljen servirni krožnik.

5

V isti ponvi popečemo še prepeličja jajčka, približno 30 sekund in pazimo, da jih ves čas obračamo, da se ne zažgejo.

6

Po špargljih pokapljamo limonin sok, nanje položimo prepeličja jajčka, vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in posujemo z mletim poprom ter postrežemo!

Vir: Matevž Vokabi