Print Options:

Špargljeva pita

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura

Šparglji, oziroma beluši so res nekaj posebnega, saj prečiščujejo telo (čistijo ledvice, mehur, sečne kanale, kri, črevesje in jetra) in vsebujejo vitamine in minerale kot so fosfor, žveplo, kalcij, magnezij, železo, baker, cink, mangan, jod, vitamin C, B-kompleks, vitamin E in vitamin A. Poskusite jih še v naši piti!

Testo
 250 g pirine moke
 125 g masla
 1 jajce
 Ščep soli
Nadev
 Šop špargljev
 360 g kisle smetane
 4 jajca
 Sol, poper
 (Češnjevi paradižniki za okras)
Testo
1

Sestavine na hitro zgnetemo v kepo, zavijemo v folijo in damo za 30 minut v hladilnik.

Nadev
2

Šparglje očistimo, narežemo in na hitro pokuhamo. Na razvaljano testo naložimo šparglje, prelijemo s kislo smetano, ki smo ji primešali jajca, sol in poper. Okrasimo s paradižnički.

3

Pečemo 45 minut, v vnaprej ogreti pečici na 200°C.

Namesto špargljev lahko uporabimo bučke, malancane, cvetačo ali kakšno drugo zelenjavo.