Puranji koščki z zelenjavo

Enostavni puranji koščki v okusni in polni zelenjavni omaki.

 1 večja čebula
 400 g puranjih prsi
 4 korenčki
 1 bučka
 Zelenjavna mešanica (sveža ali sušena)
 Sol, curry, kurkuma, sladka paprika, kajenski poper
 2 žlici kisle smetane

1

Čebulo nasekljamo in dobro prepražimo, nato dodamo puranje koščke. Počasi pečemo - med pečenjem malce posolimo in popramo.

2

Medtem, ko se meso peče narežemo korenje in bučke. K mesu prilijemo malce vode, da se ne izsuši.

3

Ko je meso pečeno, dodamo zelenjavo in do konca začinimo. Uporabimo mešana zelišča, curry in kurkumo ter ščepec paprike v prahu. Kuhamo še približno 10 minut na zmernem ognju in ves čas pridno mešamo.

4

Na koncu za piko na i dodamo kislo smetano in jed postrežemo.

Kot priloga se odlično poda riž basmati in paradižnikova solata.