Prebranec

Nam se kar sline pocedijo ob misli na ''taprav'' balkanski prebranec. Ta recept vam bo uresničil vse vaše skrite balkansko obarvane kulinarične želje.

 700 g belega fižola (tetovec)
 200 ml olja
 4 čebule
 Lovorov list
 2 stroka česna
 2 žlici paprike v prahu
 Sol, poper
 2 žlici mešanice suhih začimb
 Voda

1

Fižol večkrat operite in ga namočite čez noč. Naslednji dan ga precedite, nalijte vodo, dodajte lovorov list in kuhajte na zmernem ognju s postopnim dolivanjem vode.

2

Na olju prepražite na drobno narezano čebulo, dodajte sladko rdečo paprio, nasekljan česen, mešanico suhih začimb, premešajte in umaknite iz ognja.

3

V ognjevarno ali lončeno posodo zlagajte plast čebule in plast fižola, posolite in poprajte ter postopek ponovite še enkrat.

4

Fižol vstavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 200°C.