Stara pastirska jed na bovškem - mlad vroč kuhan krompir v olupku s skuto.
Barbara se je to odlično pastirsko jed odločila predelati v vegansko različico z dodano zelenjavo. In nastala je solatna pastirska skleda - super hrana za vroče poletne dni.
Najprej pripravimo vso zelenjavo:
Posebej skuhamo piro in mlad krompir (oboje v osoljeni vodi).
Krompir narežemo na kolutke, kuhano piro zabelimo s čemaževim pestom.
Sezonsko solato umijemo in narežemo na primerne kose, ter jo začinimo z jabolčnim kisom in olivnim oljem.
Bučko narežemo na tanke rezine po dolžini, jo malce posolimo in popečemo na olju.
Na kolute narežemo Bucka oziroma pripravimo še dodatno zelenjavo in sestavine.
Ko smo vso zelenjavo pripravili se lahko lotimo polivke iz sončničnih semen. Vse sestavine za polivko damo v blender in blendamo, dokler polivka ni gladka in kremasta. Vodo dodajamo postopoma in čisto po želji - odvisno kako gosto želimo polivko.
Vso zelenjavo in ostale sestavine zložimo v skledo in prelijemo s polivko. Dober tek!