Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir - je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.
Pastinak narežemo na manjše kose ali kolobarje.
Posebej sesekljamo čebulo in jo prepražimo
Nato dodamo sesekljan pastinak in ga dobro prepražimo
Vse skupaj večkrat premešamo in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom – po okusu
V posodo nalijemo le toliko vode, da pokrijemo koščke pastinaka. Kuhamo vsaj 30 minut, da se pastinak skuha ter sokovi premešajo
Na koncu juho spasiramo s paličnim mešalnikom. Ker dobimo precej gosto juho, jo zalijemo s tolikšno količino vode, da nam bo gostota juhe primerna. Kuhamo še 5 minut.
Kot dodatek lahko dodamo ščepec peteršilja.
OPOMBA: Po želji lahko pri kuhanju dodamo tudi 2 manjša krompirja, da omilimo okus pastinaka.