Print Options:

Pastinakova juha

Za število oseb1 porcijaČas priprave25 minČas kuhanja35 minSkupni čas1 ura

Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir - je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.

 6 korenov pastinaka
 1 čebula
 Muškatni orešček
 Sol in poper
 Olje
 (2 manjša krompirja)
1

Pastinak narežemo na manjše kose ali kolobarje.

2

Posebej sesekljamo čebulo in jo prepražimo

3

Nato dodamo sesekljan pastinak in ga dobro prepražimo

4

Vse skupaj večkrat premešamo in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom – po okusu

5

V posodo nalijemo le toliko vode, da pokrijemo koščke pastinaka. Kuhamo vsaj 30 minut, da se pastinak skuha ter sokovi premešajo

6

Na koncu juho spasiramo s paličnim mešalnikom. Ker dobimo precej gosto juho, jo zalijemo s tolikšno količino vode, da nam bo gostota juhe primerna. Kuhamo še 5 minut.

7

Kot dodatek lahko dodamo ščepec peteršilja.

OPOMBA: Po želji lahko pri kuhanju dodamo tudi 2 manjša krompirja, da omilimo okus pastinaka.