Juha iz zelene

Kremna juhica, ki se bo prav odlično podala k mrzlimi deževnimi dnevi.

 1 gomolj zelene
 1 peteršiljev koren
 1 limona
 50 g masla
 Moka (poljubna)
 500 ml zelenjavne juhe
 125 ml (rastlinske) sladke smetane
 Sol
 Poper
 Muškatni orešček

1

Zeleno in peteršiljev koren narežemo na kocke in skuhamo v vodi, ki smo ji dodali limonin sok in sol.

2

Ko je zelenjava skuhana jo precedimo in zmiksamo.

3

Na maslu malo zarumenimo moko, zalijemo z juho v kateri se je kuhala zelenjava, dodamo še ostalo juho in pretlačeno zelenjavo. Dodamo še vse začimbe ter vreti 8 minut.

4

Na koncu dodamo še smetano in malce masla za boljši okus. Okrasimo s peteršiljem ali drobnjakom.

NASVET: Namesto moke lahko uporabite 1 žlico koruznega škroba zmešanega z 2 žlicama vode. Tudi ta mešanica bo lepo zgostila juhico, hkrati pa bo postala še brezglutenska! :)