Juha iz rdeče pese

Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada... zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!

 2 žlici kokosovega olja
 ½ čebule
 3 stroki česna
 3 rdeče pese
 1 velik rumen korenček
 1 koleraba
 2 lista rdečega zelja
 Sol in poper
 Pest svežega peteršiljaoz. 1 žlička suhega peteršilja
 Sveža bazilika (po okusu)oz. ščep suhe bazilike
 1 žlica čičerikinega misaMiso je fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka.
 800 ml vodeOdvisno od velikosti gomoljev in kako gosta želimo, da je juha.
 1 konzerva kokosovega mlekaOdvisno od velikosti gomoljev in kako gosta želimo, da je juha.

1

Kokosovo olje damo v kozico in na njem popražimo sesekljano čebulo in česen.

2

Narežemo vso zelenjavo in jo dodamo v kozico. Kuhamo okoli 10 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.

3

Ko je zelenjava mehka jo zblendamo in naša okusna juhica je pripravljena.

NAMIG: Za dekoracijo in okus se zraven lepo poda veganski pamezan. Recept najdeš med našimi recepti :)