Ajdova kaša z rdečo peso in juho iz pečene cvetače, brokolija, rdeče paprike in čebule. Zabeljeno s kokosovim mlekom.
Za crkljanje želodčka. 😉
Pečico segrejemo na 180°C.
Vso zelenjavo narežemo. Na pekač položimo peki papir in narezano zelenjavo razprostremo po pekaču. Zelenjavo posolimo, pokapamo z olivnim oljem in v ogreti pečici pečemo 35 minut.
Medtem olupimo rdečo peso in jo zblendamo.
Nato v 2 skodelicah osoljene vode skuhamo 1 skodelico ajdove kaše. Kašo kuhamo 15 minut.
Ko je kaša kuhana ji dodamo rdečo peso, ter jo začinimo s poprom, mletim česnom in zatarjem. Pokapamo z malo olivnega olja.
Ajdovo kašo nadevamo v silikonske modelčke in damo na stran.
Ko je zelenjava pečena jo malce prihranimo za dekoracijo, ostalo pa zmešamo skupaj z 1 skodelico kokosovega napitka in 3 skodelicami vode. Dodamo eno žlico misa in vse skupaj zblendamo v kremno juho.
Juho prelijemo v lonec in jo pogrejemo. Ko je juha vroča jo nalijemo v krožnik in okrasimo z nekaj pečene zelenjave, ki smo jo prej prihranili. Nato vanjo položimo 1 ''tortico'' ajdove kaše, ter potresemo s svežim peteršiljem.