Print Options:

Juha iz pečene zelenjave z rdečo ajdovo kašo

Za število oseb1 porcijaČas priprave20 minČas kuhanja40 minSkupni čas1 ura

Ajdova kaša z rdečo peso in juho iz pečene cvetače, brokolija, rdeče paprike in čebule. Zabeljeno s kokosovim mlekom.
Za crkljanje želodčka. 😉

 1 skodelica kokosovega napitka
  cvetače
  brokolija
 1 čebula
 Ščep soli in popra
 ½ čajna žlička ZatarjaArabska začimbna mešanica, ki vsebuje timijan, origano, sezam, sumac in sol
 2 žlici olivnega olja
 ½ rdeče paprike
 2 rdeči pesi
 5 skodelic vode
 1 skodelica ajdove kaše
 1 pest svežega peteršilja
 1 žlica misaMiso je fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka.
1

Pečico segrejemo na 180°C.

Vso zelenjavo narežemo. Na pekač položimo peki papir in narezano zelenjavo razprostremo po pekaču. Zelenjavo posolimo, pokapamo z olivnim oljem in v ogreti pečici pečemo 35 minut.

2

Medtem olupimo rdečo peso in jo zblendamo.

Nato v 2 skodelicah osoljene vode skuhamo 1 skodelico ajdove kaše. Kašo kuhamo 15 minut.

3

Ko je kaša kuhana ji dodamo rdečo peso, ter jo začinimo s poprom, mletim česnom in zatarjem. Pokapamo z malo olivnega olja.

4

Ajdovo kašo nadevamo v silikonske modelčke in damo na stran.

Ko je zelenjava pečena jo malce prihranimo za dekoracijo, ostalo pa zmešamo skupaj z 1 skodelico kokosovega napitka in 3 skodelicami vode. Dodamo eno žlico misa in vse skupaj zblendamo v kremno juho.

5

Juho prelijemo v lonec in jo pogrejemo. Ko je juha vroča jo nalijemo v krožnik in okrasimo z nekaj pečene zelenjave, ki smo jo prej prihranili. Nato vanjo položimo 1 ''tortico'' ajdove kaše, ter potresemo s svežim peteršiljem.