Print Options:

Fižolova juha

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura 20 min

Okusna in zdrava fižolova juha, s katero boste siti še nekaj ur po obroku.

Sestavine
 309 g fižola
 Voda po potrebi
 Sol
 60 g olja
 80 g čebule
 2 korenja
 1 žlica moke (ajdova, koruzna, prosena,…)
 1 strok česna
 Paprika (po želji)
 1 žlica paradižnikove mezge
 Jušna zelenjavna sol ali jušna kocka (po želji)
 Lovorov list
 350 g (brezglutenskih) testenin
 Slan krop
1

Fižol preberemo, operemo in namočimo čez noč. V isti vodi ga denemo kuhati.

2

Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Pomokamo, prepražimo, dodamo korenje, papriko, sesekljan strok česna, paradižnik in jušno zelenjavno sol (ali jušno kocko).

3

Prilijemo malo mrzle vode in prežganje gladko razkuhamo. Zlijemo k fižolu in dodamo lovor.

4

Posebej skuhamo testenine, toda ne premehko. Dobro odcejane, odplaknjene in znova odcejane denemo v fižol. Prevremo. Poskusimo, še začinimo, če je potrebno in postrežemo.