Print Options:

Dušeno rdeče zelje z jabolki in kostanji

Za število oseb1 porcijaČas priprave10 minČas kuhanja20 minSkupni čas30 min

Rdeče zelje je pozimi pri nas pogosto na jedilniku, jeseni pa še posebej. Mlado zelje v kombinaciji z jabolki in kostanjem je nekaj, kar res morate poskusiti (in kasneje navdušiti tudi svoje goste) :)!

 2 žlici olivnega olja
 2 čebuli
 750 g surovega rdečega zelja
 2 olupljeni in naribani jabolki
 2 pesti olupljenega kuhanega kostanja
 Sol, poper
 2 žlica jabolčnega kisa
1

Narežemo rdeče zelje in ga namočimo v vodi.

2

Čebulo sesekljamo ter jo na olivnem olju prepražimo, dodamo odcejeno rdeče zelje, naribana jabolka ter kostanj.

3

Prepražimo, posolimo, popopramo in po potrebi zalijemo z malo vode.

Dušimo približno 20 minut, pred koncem dodamo 2 žlici jabolčnega kisa.

Zelenjavna priloga vegetarijanski ali mesni pečenki. Lahko tudi kot samostojna jed s polento, mlinci, krompirjem.