Klasika slovenske kuhinje po naše.
Goveje kosti dobro očistimo in zalijemo z vodo. Grejemo do vretja, malo prekuhamo in odlijemo vodo, ter kosti ponovno operemo.
Potem očistimo lonec in stresemo oprane kosti nazaj notri. Dodamo vodo, vklopimo ogenj in postopoma dodajamo preostale sestavine.
Dodamo kolerabico, korenje, peteršilj v korenini, šalotke, česen, malo pora (1/2) in sol. Čebulico prerežemo na pol in jo na hitro zapečemo v ponvici, da porumeni. Dodamo čebulo v posodo z juho ter goveje meso. Vse skupaj pustimo na štedilniku na zmernem do nižjem ognju, da se počasi kuha (voda minimalno vre). Dlje ko kuhate, boljši okusi se bodo razvili. Paziti morate samo, da ne razkuhate mesa (začne razpadati), ter da ne prekuhate kosti, ker postane juha kalna. S tem sicer ni nič narobe, samo ni več bistra in prosojna.
Mi smo vse skupaj kuhali 6 ur, meso približno 3,5 ur, in je bila fantastična.
Dodate domače jušne rezance, malce popoprate in postrezete na mizo. Posujete lahko s svežim peteršiljem.