Print Options:

Curry veganska juha

Za število oseb1 porcijaČas priprave30 minČas kuhanja30 minSkupni čas1 ura

Curry juhica, ali kot ji Barbara rada pravi - božanska, ker poboža vse brbončice. Popolna izbira za hladne in mokre jesenske dni, ko paše malo toplega crkljanja. :)

 1 žlica kokosovo olje
 2 čebuli
 4 stroki česna
 1 velik sladki krompir
 2 korenja
 1 skodelica kuhane čičerikeali pol pločevinke vložene čičerike
 cca 3-4 cm svežega ingverja
 Lupinica 1 limone
 1 žlica misaMiso je fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka.
 1 čajna žlička semen koriandra
 4 suhi paradižniki
 4 češnjevi paradižnikiNarezani na četrtine
 4 listi ohrovta brez sredinske žile
 Par cvetov cvetače skupaj z zelenjem
 1 čajna žlička curryja
 1 čajna žlička kurkume
 1 čajna žlička mletega kumina
 Ščep čilija
 Sol, poper
 400 ml kokosovega mleka
 800 ml vode
 Pest peteršilja
1

Nasesekljamo čebulo in česen, ohrovt narežemo na trakove, ostalo narežemo na kocke ali manjše kose - cca 1cm.

2

Na kokosovi maščobi popražemo čebulo, da postekleni. Dodamo česen, ingver, lupinico limone in čili.

3

Primešamo curry, kumin in miso pasto. Prilijemo nekaj vode, da se vse lepo poveže.

4

Preostale sestavine dodamo v lonec, prilijemo preostalo vodo in kokosovo mleko. Vse skupaj kuhamo cca 30 minut.

5

Postrežemo in dodamo nasesekljan peteršilj.