Print Options:

Bučni vaflji

Za število oseb1 porcija

Priljubljena belgijska sladica/zajtrk z Barbarinim jesenskim pridihom. Brez skrbi, če nimate pekača za vaflje! Barbara pravi, da iz testa lahko naredite tudi ameriške palačinke!

Za 4 velike vaflje potrebujemo
 320 g prosene moke
 1 žlička vinskega kamna
 400 g bučnega pireja
 1 žlička mletega cimeta
 1 žlička mlete kurkume
 6 žlic eritritolaAli 6 žlic kokosovega sladkorja
 400 ml rastlinskega napitka
 1 žlička arašidovega masla
 1 žlička mletih zlatih lanenih semen
 Olje za peko
1

Vse sestavine zmešamo in spečemo vaflje. Postrežemo z narezanim sadjem in domačo marmelado. Super se poda tudi z vegansko karamelo ali kokosovim jogurtom.
Recept za vegansko karamelo najdete v receptu ''Jesenski bučni muffini''.

NASVET: Če nimate pekača za vaflje lahko naredite ameriške palačinke. Barbara poskrbi za vse zagate. :)