Print Options:

Brokolijeva juha

Za število oseb1 porcijaSkupni čas45 min

Poleg špinače je brokoli ena od redkih vrst zelenjave, ki vsebuje veliko količino koencima Q10, antioksidanta, ki ima preventivno funkcijo pri varovanju srca. Varujte svoje srce, pojejte malo Barbarine brokolijeve juhe. :)

 2 žlici olivnega olja
 ½ čebule
 2 stroka česna
 1 brokoli
 Sol, poper
 1 pest svežega peteršiljaAli 1 žlička suhega peteršilja
 1 žlička origana
 800 ml vode
 Polenta
 Kokosovo olje
 Rastlinski napitek
1

Čebulo in česen nasesekljamo. V loncu segrejemo olivno olje in popražimo česen ter čebulo.

2

V lonec dodamo vse ostale sestavine in kuhamo, dokler vse sestavine niso kuhane. Ko so vse sestavine lepo mehke in skuhane juho zblendamo.

3

Polento skuhamo po navodilih, dodamo 1 žlico kokosovega olja in malo rastlinskega napitka. Še vročo jo vlijemo v modelčke (predhodno modelčke splaknemo pod tekočo vodo).

4

Ko se polenta malo ohladi, nastanejo lepe mini tortice, ki jih postrežemo na praznem krožniku, nato pa okoli vlijemo vročo juho in postrežemo.