Print Options:

Brezglutenska malinina torta

Za število oseb1 porcijaSkupni čas45 min

Bogata in okusna brezglutenska malinina torta, primerna za vse vrste praznovanja. Primerna za ljudi z intoleranco na gluten kot tudi za vse, ki radi spečejo kaj novega!

Osnova
 200 g mletih mandljev
 80 g sladkorja
 100 g masla
 2 jajci
 Sol
Krema
 210 g kremnega sira
 210 g grškega jogurta
 100 g sladkorja v prahu
 500 ml sladke smetane
 6 listov želatine
 Lupina neškopljene limone
Malinov preliv
 170 g sladkorja
 200 ml vode
 4 listi želatine
 300 g malin
1

Razmehčano maslo penasto stepemo s sladkorjem. Potem dodamo mandlje, sol in jajci in vse skupaj premešamo do gladke, homogene mase. Mandljevo maso damo v namaščen tortni model, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo 25 minut na 180°C. Osnovo dobro ohladimo.

2

Za malinov preliv v hladni vodi namočimo želatino. Zavremo z 200 ml vode s sladkorjem in kuhamo nekaj minut. Potem dodamo maline in ugasnemo štedilnik. S paličnim mešalnikom vse skupaj spasiramo in umešamo ožete liste želatine. Vse skupaj precedimo, da odstranimo malinina semena. Posodo postavimo v hladilnik.

3

Za kremo dobro zmešamo kremni sir, jogurt in sladkor v prahu. Dodamo limonino lupinico. 100 ml smetane segrejemo do vretja in vanjo umešamo ožete liste želatine in kremo ohladimo. Ostalo smetano stepemo in jo počasi umešamo v kremo iz kremnega sira, jogurta in sladkorja. Na koncu umešamo še ohlajeno smetano z želatino.

4

Na osnovo polijemo ohlajen (a še ne strjen) malinov preliv, nekaj žlic preliva prihranimo še za okrasitev. Na preliv naložimo sveže maline in jih premažemo s sirno kremo, ki jo na koncu prelijemo še z ostankom malinovega preliva in okrasimo s svežimi malinami.

Vir: culinaryjourney