Kdo pravi, da je pravi kremasti sladoled narejen samo s kravjim mlekom? Mi smo tu, da temu naredimo konec... takoj ko pojemo še eno kepico tega odličnega sladoleda ;)
Banane narežemo na koščke in damo v zamrzovalnik za nekaj ur. Nato najprej s paličnim mešalnikom zmeljemo banane v gosto in gladko kremo, ki po strukturi že spominja na sladoled.
Dodamo dve žlički arašidovega masla Rok`s Peanut butter, med oziroma javorjev sirup po okusu, zvrhano žlico cimeta in semena, ki smo jih podrzali iz stroka vanilije. Ponovno zmeljemo.
Na koncu dodamo mlete arašide. Vmešamo jih v sladoled in nekaj posujemo še po vrhu, ko postrežemo.
OPOMBA: Arašidovo maslo in mlete arašide lahko zamenjate z mandljevim maslom in mletimi mandlji. Sicer pa lahko zmrznjene banane uporabite za bazo kateregakoli veganskega sladoleda. Bananam lahko dodate samo pest sadja po izbiri (mango, borovnice, maline, breske), zmeljete in dobili boste čudovit sadni sladoled.