Testenine z gamberi in paradižnikom

Testenine z gamberi in paradižnikom

SESTAVINE

TESTO

  • 250g gamberov
  • 1 večjo čebulo
  • šopek sveže bazilike
  • 200g češnjevih paradižnikov
  • orgiano
  • sol
  • poper
  • 500g pirinih valjanih rezancev – veganskih

Večino sestavin dobite v trgovini Krajček.

PRIPRAVA

Testenine z gamberi in paradižnikom

Čebulo olupimo in sesekljamo na drobne koščke. Popražimo in dušimo na maščobi po želji (mi smo uporabili olivno olje). Ko se čebula razpusti, dodamo notri zamrznjene gambere, katere predhodno splaknemo v vodi. Gambere dušimo približno 10 minut. Med tem časom narežemo češnjev paradižnik na manjše kose – vsaj na 1/4 ali 1/6 ter sesekljamo svežo baziliko. Ko se gamberi malce razpustijo jim dodamo češnjev paradižnik. Vse skupaj premešamo in pustimo kuhati 15 min. Vmes dodamo sol in poper po želji. Po 15ih minutah dodamo svežo baziliko in premešamo. Kuhamo toliko časa, da postane gostota omake primerna za testenine.

Posebej skuhamo testenine, katerim lahko po odceditvi dodamo malo ekstradeviškega olivnega olja.

Testenine postrežemo na krožnik in prelijemo z omako. Na vrhu lahko servirate tako gambere kot kak kos češnjevega paradižnika.

K jedi se odlično poda riban parmezan ali staran kravji sir.

Pa dober tek!