SESTAVINE
Sestavine:
- presne testenine Pegan, enostavno naravno, Zlati lan in čičerika
- veganska bolonjska omaka Nonina špajza
- česen
- stebelni ohrovt
- kokosova maščoba
- veganski sir
- sol
- jajce
Večino sestavin dobite v trgovini Krajček.
PRIPRAVA
Presne testenine z vegansko bolonjsko omako in solatko iz stebelne zelene
Stebelni ohrovt najprej operemo in narežemo na trakce. Stremo česen in ga na kokosovi mačobi malo popražimo. Ko ta postane lepe zlate barve, dodamo stebelno zeleno, jo posolimo in dušimo približno 30 min. Vmes večkrat premešamo, po potrebi dodamo malo vode.
Tik preden je stebelna zelena podušena, zavremo vodo za testenine, jo solimo in testenine kuhamo res samo 3 min, saj so presne in ob razkuhanju čisto razpadejo. Testenine odcedimo. Na krožniku lepo serviramo testenine z vegansko bolonjsko omako (trgovina Krajček) in priložimo solatko iz stebelne zelene.
Po želji lahko čez testenine naribamo malo parmezana oz. veganskega sira, solatki pa dodamo kuhano jajce.
Hitro, zdravo in zelo okusno.
Pa dober tek!