SESTAVINE
- 3 kumare (po 350 g)
- 120 g tofuja (nezačinjenega)
- 150 ml ledeno hladne vode
- 1 majhno belo čebulo
- 3 žlice limonovega soka
- 1 žličko nastrganega ingverja
- 2 žlici koriandrovih lističev
- lističe 8 vejic mete
- 2 žlički soli
- pol žličke kajenskega popra
Poleg tega:
- 2 rezini lubenice (vsaka široka približno 2 cm)
- 4 žlice bučnih semen
- 2 žlici olivnega olja
PRIPRAVA
- Kumare operite, jih po dolgem prerežite in postrgajte semena. Meso kumar zrežite na kocke, jim dodajte vse preostale sestavine, le nekaj metinih lističev prihranite za konec. Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, mešanico začinite s soljo in poprom in juho za 2 do 6 ur postavite v hladilnik.
- Rezinama lubenic odstranite semena in lubenici zrežite na kocke. Bučna semena popražite v teflonski maščobi brez dodatka maščobe. Ohlajeno juho porazdelite po krožnikih ali skodelicah, po njej potresite kocke lubenice in pražena semena, pokapajte z oljem in postrezite.