Kumarični gaspačo z lubenico

Kumarični gaspačo z lubenico

SESTAVINE

  • 3 kumare (po 350 g)
  • 120 g tofuja (nezačinjenega)
  • 150 ml ledeno hladne vode
  • 1 majhno belo čebulo
  • 3 žlice limonovega soka
  • 1 žličko nastrganega ingverja
  • 2 žlici koriandrovih lističev
  • lističe 8 vejic mete
  • 2 žlički soli
  • pol žličke kajenskega popra

Poleg tega:

  • 2 rezini lubenice (vsaka široka približno 2 cm)
  • 4 žlice bučnih semen
  • 2 žlici olivnega olja

PRIPRAVA

  1. Kumare operite, jih po dolgem prerežite in postrgajte semena. Meso kumar zrežite na kocke, jim dodajte vse preostale sestavine, le nekaj metinih lističev prihranite za konec. Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, mešanico začinite s soljo in poprom in juho za 2 do 6 ur postavite v hladilnik.
  1. Rezinama lubenic odstranite semena in lubenici zrežite na kocke. Bučna semena popražite v teflonski maščobi brez dodatka maščobe. Ohlajeno juho porazdelite po krožnikih ali skodelicah, po njej potresite kocke lubenice in pražena semena, pokapajte z oljem in postrezite.