SESTAVINE
- 4 rezine kruha (štručka)
- 2 stroka česna
- 4 rezine pršuta
- 4 prepeličja jajčka
- 1 paprika
- sol
- sveže mlet črni poper
- olivno olje
Večino sestavin dobite v trgovini Krajček.
PRIPRAVA
Kruhki s pršutom in prepeličjimi jajci
Francosko štručko narežemo na debelino približno 2cm. Česen prerežemo na pol in ga potisnemo v vsako rezino kruha. Rezine kruha popečemo v pekaču ali v pečici pri približno 180°C. Ponev segrejemo na srednjem ognju in dodamo malo olivnega olja. Papriko narežite po dolgem na trakove in popražite v ponvi. Pražimo okoli 5-7minut, tako da se paprika zmehča. Ko je paprika zmehčana jo odstranimo iz ponve ter vanjo dodamo še olivnega olja in spečemo prepeličja jajčka na ”oko”. Jajčka začinimo z soljo in poprom. Vsako rezino popečene francoske štručke najprej ovijemo z rezino pršuta, nanjo pa položimo rezino prepražene paprike, na koncu pa nanjo dodamo še prepeličje jajce.
Dober tek!