SESTAVINE
- 1 srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- 2 korenčka
- 1 skodelico lisičk
- peteršilj
- čemaž
- šetraj
- majaron
- sol
- poper
- domača paradižnikova mezga
- 2 jž repičnega olja
- 2 jž olivnega olja
- kisla smetana
PRIPRAVA
Na repičnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo na koleščke narezano korenje in kakšno minuto pražimo. Dodamo na majhne kocke narezan krompir, dobro premešamo. Potresemo s sesekljanim česnom, da zadiši in potresemo s šetrajem, majaronom ter dodamo malo domače paradižnikove mezge. Premešamo in dodamo sveže ali zmrznjene lisičke, jih malo prepražimo in vse skupaj zalijemo z vročo vodo. Solimo in popramo po okusu ter kuhamo približno 20 minut.
Ko je juha kuhana, ji dodamo 2 žlici sesekljanega peteršilja, 1 jž olivnega olja ter serviramo. Postrežemo s kislo smetano in dobrim kruhom.
Med praženjem lahko dodamo še na debele trakove narezan čemaž.