Juha z lisičkami in krompirjem

Juha z lisičkami in krompirjem

SESTAVINE

  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 korenčka
  • 1 skodelico lisičk
  • peteršilj
  • čemaž
  • šetraj
  • majaron
  • sol
  • poper
  • domača paradižnikova mezga
  • 2 jž repičnega olja
  • 2 jž olivnega olja
  • kisla smetana

PRIPRAVA

Na repičnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo na koleščke narezano korenje in kakšno minuto pražimo. Dodamo na majhne kocke narezan krompir, dobro premešamo. Potresemo s sesekljanim česnom, da zadiši in potresemo s šetrajem, majaronom ter dodamo malo domače paradižnikove mezge. Premešamo in dodamo sveže ali zmrznjene lisičke, jih malo prepražimo in vse skupaj zalijemo z vročo vodo. Solimo in popramo po okusu ter kuhamo približno 20 minut.

Ko je juha kuhana, ji dodamo 2 žlici sesekljanega peteršilja, 1 jž olivnega olja ter serviramo. Postrežemo s kislo smetano in dobrim kruhom.

Med praženjem lahko dodamo še na debele trakove narezan čemaž.