Italijanski piškoti Amaretti

Italijanski piškoti Amaretti

SESTAVINE

Sestavine:

  • 300 g mandljev
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 4 beljaki

Večino sestavin dobite v trgovini Krajček.

PRIPRAVA

Italijanski piškoti Amaretti

Mandlje drobno zmeljemo in jih v skledi zmešamo s 150 g sladkorja v prahu. V drugi skledi beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. V sneg počasi z metlico vmešamo mandljevo maso in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Z dlanmi oblikujemo kroglice ter jih povaljamo v preostalem sladkorju in postavimo na pekač. Paziti moramo, da je med piškoti vsaj 3 – 4 cm razmaka, saj se piškoti med peko razlezejo. Piškote pečemo na 180 stopinj 15 minut. Počakamo, da se piškotki popolnoma ohladijo in jih šele nato odstranimo s pekača.

Namesto sladkorja v prahu lahko uporabite tudi trsni sladkor in ga zmeljete ali pa Sugar Sweet Ery naravno sladili iz eritritola, ki je prmerno tudi za diabetike ter LCHF in ketonske diete.

Pa dober tek!