SESTAVINE
- 25 dag moke
- 8 dag rabarbare
- 15 dag jagod
- cimet
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 6 dag nasekljanih mandljev
- 1 jajce
- 10 dag rjavega sladkorja
- 10 dag masla (in malo za namastitev pekača)
- 2,5 dl jogurta
Večino sestavin dobite v trgovini Krajček.
PRIPRAVA
Muffini z jagodami in rabarbaro
Pekač z dvanajstimi vdolbinicami za mafine namastite. Rabarbaro in jagode očistite in narežite na majhne koščke. Hitro zmešajte moko, mandlje (dve žlici jih prihranite), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta.
Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija. Razžvrkljano jajce zmešajte z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in sadjem. Nato hitro zmešajte mokre in suhe sestavine.
Z maso napolnite modelčke in pecite približno 25 minut. Ko so mafini pečeni, jih še nekaj minut pustite v pekaču. Nato še vroče potresite s preostalimi nasekljanimi mandlji.
Pa dober tek!