fbpx

Sladki pelin - hidrolat 250ml

Količina: 250 ml

Proizvajalec: Zeliščarstvo Edgar Pršo s.p.

100 % hidrolat sladkega pelina (Artemisia annua L.).

 

Več o sladkem pelinu in njegovih lastnostih si lahko preberete v našem članku tukaj.

9,99 

Ni na zalogi

Hidrolat sladkega pelina

Sladki pelin

Sladki pelin (Artemisia annua L.), je trenutno ena izmed najbolj iskanih rastlin. V kitajski medicini je bil prvič omenjen že leta 300 pr. n. št. kot sredstvo za lajšanje vročičnih in mrzličnih stanj. Med iskanjem zdravila v boju proti malariji, je znanstvenica Tu Youyou odkrila, da so pripravki iz sladkega pelina izredno učinkoviti. Odkrila je tudi, da je aktivna komponenta sladkega pelina artemizinin, za kar je leta 2015 prejela Nobelovo nagrado. Artemizinin je pritegnil pozornost mnogih raziskovalcev širom sveta. V zadnjem desetletju se je pojavilo mnogo namigov, da aktivnost artemizinina ni omejena zgolj na malarijo in da je morda uporaben tudi pri nekaterih drugih bolezenskih stanjih.

 

Sestavine: 100-% hidrolat sladkega pelina (Artemisia annua L.).

 

Hidrolat sladkega pelina

Hidrolat sladkega pelina je produkt parne destilacije. Lahko bi rekli, da je koncetriran čaj, pripravljen iz kondenzirane pare.

 

Navodilo za uporabo

Zaradi večje koncentracije učinkovin ga je priporočljivo jemati razrečenega v vodi, čaju ali soku. Zadostuje ena jedilna žlica na dan – približno 15 ml hidrolata sladkega pelina. Lahko ga uživate tudi bistveno več.

Poleg oralnega uživanja hidrolat sladkega pelina lahko uporabljate tako, da ga nanesete na kožo kot obkladek, ali s pršilko in počakate, da se popolnoma vpije v kožo.

Pomembno: Hidrolat ni namenjen za preprečevanje in zdravljenje bolezni in bolezenskih stanj.

Dodatne informacije

Teža 0.250 kg

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)