fbpx

Ročno kvačkane blazinice Zverhookice

Količina: 1 kos

Proizvajalec: Zverhookice

Ročno kvačkane blazinice, narejene v Škofji Loki z ljubeznijo. Izbirate lahko med:

  • blazinico – termoforčkom
  • aromazično blazinico

 

Zverhookice so na voljo v 6 barvah, gumbki pa so bodisi iz lesa, bodisi iz kokosa

Dimenzije: cca 14cm x 14cm

18,50 

Počisti
Ročno kvačkane blazinice Zverhookice

Dovolite, da vam predstavimo čudovite ročno kvačkane blazinice Zverhookice! Te obstajajo kot mali termoforčki ali pa kot aromatične blazinice.

Zverhookice sestavljajta ročno kvačkan žepek ter bombažna blazinica, v kateri je polnilo (ali češnjeve koščice – termoforčki, ali sivka iz Krasa – aromatične blazinice)

Ustvarjalka Zverhookic za kvačkanje uporablja izključno volno slovenskega proizvajalca, ki je ekološko naravnan in v nobenem koraku ne uporablja kemičnih sredstev ter je pridobil certifikat BIO (volna Soven).

V notranjosti vsakega kvačkanega žepka se nahaja blazinica iz 100% bombaža, ki je lahko polnjena:

  • s češnjevevimi koščicami, katerih prednost je, da zadržijo temperaturo in blazinica tako postane pravi mali termoforček. Lahko jih enostavno pogrejemo v mikrovalovni pečici (30 sekund na 1000 vatov) ali v pečici na 150°C za 10-15 minut (v kolikor grejete v pečici, grejte le blazinico s koščicami). Če želimo blazinico za hladno uporabo, jo za 2 uri položimo v zamrzovalnik.
  • s sivkini cvetovi iz Krasa (kozmetika Renčelj), ki zaradi zagotavljanja kakovosti proizvodov izvajajo kontrolo od sadike, ki jo posadijo v zemljo, do končnega proizvoda. Aromatična kvačkana blazinica nas pomirja, ima terapevtski učinek, nas sprošča in deluje antibakterijsko.

 

Uporaba:

  • Termo blazinice s češnjevimi koščicami uporabljamo tako za toplo, kot za hladno terapijo. Polnilo iz koščic zaradi svoje oblike in trdnosti omogoča omogoča rahlo masažo, ki spodbuja cirkulacijo krvi in mili bolečino. Položimo jo na željeno mesto in s pritiskom nežno masiramo. S takim načinom uporabe lahko prijetno sprostimo bolečino v vratnem delu hrbtenice, ramenih, zatilju in glavi. Kadar jo želimo uporabiti po poškodbi, jo prej ohladimo v zamrzovalniku. Topla je primerna tudi za otroke, saj jim daje občutek varnosti in topline ter večjo udobnost med spanjem. Blagodejno vpliva tudi pri raznih krčih. Takrat blazinico segrejemo ter jo položimo na boleč del telesa, jo nežno premikamo in uživamo v njenih pozitivnih učinkih.
    Če vas zebe, postavite blazinico pod rjuho in uživajte v toploti. Ko delate ali se sproščate jo lahko postavite pod stopala in nanjo nežno stopate. Sproščenost zagotovljena! Krajčki smo ugotovili tudi, da ima ta blazinica tudi antistresni učinek, ko jo stiskamo v rokah! Bolje, da od jeze stiskate blazinico, kot pa vašega sodelavca. 🙂
  • Aromatična kvačkana blazinica nas pomirja, deluje antistresno in terapevtsko. Položimo jo lahko v posteljo, kjer oddaja prijeten vonj in nas tako pomirja ter nam prinaša kvalitetneški spanec. Položimo jo lahko tudi v omaro, če želimo zaščito pred molji, na oblekah pa bo blazinica pustila prijeten vonj sivke.

 

Vzdrževanje:
Kvačkan del blazinice lahko peremo v pralnem stroju (program volna ali ročno pranje). Ko ugotovimo, da aromatična blazinica ne oddaja toliko vonja kot na začetku, jo enostavno pregnetemo in s tem izvabimo iz cvetov sivke zopet svež vonj.
Blazinica je rezultat ročnega dela in je uporabna dolgo vrsto let.

 

Dodatne informacije

Teža 0.200 kg
Barva blazinice

Modra, Oranžna, Rdeča, Rumena, Vijolična, Zelena

Polnilo

Češnjeve koščice (termoforček), Sivka (aromatična blazinica)

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)