fbpx

Prečiščena glina za pitje 550g

Količina: 550 g

Proizvajalec: Bolus

Glina za pitje s pomočjo svoje absorbcijske moči uničuje bakterije in pritegne nase vse, kar je strupenega. Doda tisto, česar je v telesu pramalo in odvzame tisto, česar je preveč.

13,90 

Na zalogi

Prečiščena glina za pitje 550 g

Glino in njene lastnosti pozna človek že zelo dolgo, saj so jo uporabljali že v antičnih časih. Siva glina iz Komende je znana po svojih lastnostih absorbcije in po načinu pridobivanja, sa je le-ta ključnega pomena. Pridobiva se iz globokih plasti zemlje, vedno s primernim orodjem ter nadzorovanim ročnim delom. Ko je izkopana, se mora glina sušiti na soncu vsaj dva dni, da dobi sončno energijo in tako postane bolj aktivna.

 

 • Celotni proces pridelave gline je izključno ročno delo,
 • Glina je vedno sušena le na soncu in nikoli v industrijskih pečeh, saj je tako polna sončne energije in je posledično veliko bolj aktivna,
 • Glina je 100 % produkt narave in je brez dodanih umetnih sestavin,
 • Siva barva gline je dokaz njene polnosti s silicijem in silikati.

Komenda se nahaja v dolini, obdani s hribi, kjer je veliko podtalne vode – zemlja je zato bogata z minerali.

 

Glina za pitje s pomočjo svoje absorbcijske moči uničuje bakterije in pritegne nase vse, kar je strupenega. Doda tisto, česar je v telesu pramalo in odvzame tisto, česar je preveč. Glina ureja presnovo in spodbudbo deluje na številne organe, izboljša krvno sliko, preprečuje prehlade, vnetja ipd.

 

Ste vedeli, da glina vsebuje številne minerale, ki so pomembni za pravilno delovanje našega telesa?

 • Silicij: je sestavni del vseh živih organizmov. V zemeljski skorji je drugi najpogostejši elemnt, medtem, ko je v našem telesu prisoten zgolj v sledovih. Velik del ga vsebujejo celice, ki se hitro delijo (lasje, nohti, koža,…), nujno pa je potreben tudi za vsa vezivna tkiva, kosti in hrustanec.
 • Železo: je pomemben pri prenosu kisika po krvi, sodeluje pri celičnemu dihanju in presnovi aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfatov.
 • Magnezij: v telesu sodeluje v mnogi reakcijah, predvsem tistih, ki so pomembne za sproščanje energije. Sodeluje tudi pri delovanju mišic in živčevja – pomaga pri prenosu dražljajev po živčnih sinapsah in pri krčenju mišic. Pomembno vlogo igra tudi v okviru mineralizacije kosti.
 • Kalcij: se nahaja znotraj celic, kjer vzdržuje normalen volumen celice in ravnotežja tekočin. Skrbi tudi za prenos hranil in aktivacjo encimov, pomemben pa je tudi za rast celične mase, predvsem pri dojenčkih v prvih mesecih življenja, ko precej hitro rastejo.
 • Kalij: ima pomembno vlogo pri stabilizaciji celičnih membran, regulaciji celične rasti, posredovanju signalov med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mičic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh.

 

Priprava gline za pitje
 • Eno žličko gline stresemo v kozarec, prelijemo z 200 ml vode, premešamo, pokrijemo in pustimo stati čez noč. Zjutraj popijemo samo glineno vodo, brez usedline. Usedlino vedno zavržemo in gline nikoli ne uporabljamo več kot 1x.
 • V primeru, da smo si jo zvečer pozabili pripraviti, si jo pripravimo čez dan in spijemo 15 minut pred obrokom.
 • Glineno vodo pijemo 21 dni, nato naredimo 7-dnevno pavzo. Potem lahko zopet pijemo 21 dni.
 • Ob jemanju kakršnihkoli tablet naj bo med napitkom in tableto dve uri presledka. Glinene vode in tablet nikoli ne pijemo istočasno.
 • Povprečna dnevna doza za odrasle je ena kavna žlička, za otroke stare med 5 in 10 leti pa pol žličke. Nikoli ne smemo predozirati – niti pri odraslih, niti pri otrocih.

 

Kdaj gline (ne) uživamo
 • Med kemoterapijo, med jemanjem antibiotikov, prve štiri mesece nosečnosti in po porodu, če dojimo do 7. meseca in pri otrocih do 5. leta starosti.
 • Pri kroničnih boleznih glineno vodo uživamo 21 dni vsak drugi dan, nato naj sledi teden premora. Po tem lahko glineno vodo 21 dni pijemo vsak dan.
 • Glino lahko pijemo tudi več mesecev, a z vmesnimi tedenskimi premori

 

Sestavine: dvakrat ročno presejana siva glina

 

Hranite na suhem in pri temperaturi maksimalno 25 C

Pripravljeni napitek porabite maksimalno v 24 urah !

 

SILICIJ: 63,20 %

ŽELEZO: 2,60 %

MAGNEZIJ: 1,30 %

KALCIJ: 0,41 %

KALIJ: 3,40 %

NATRIJ: 1,30 %

 

Dodatne informacije

Teža 0.550 kg

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)