fbpx

Mešano liofilizirano sadje 50g

Količina: 50 g

Proizvajalec: Majini hrustljavčki

Okusno liofilizirano sadje, ki zaradi postopka sušenja ohranja vse odlične lastnosti svežih plodov.

16,50 

Mešano liofilizirano sadje 50g

LIOFILIZACIJA je nizko temperaturno sušenje – sublimacija z globoko zamrzovanje plodov, zelenjave ali česar koli drugega, tudi recimo arheoloških izkopanin ali poplavljenih dokumentov itd…, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma živil z njimi minerali in vitamini, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali.

 

Prednosti liofilizacije

  • Pri sadju ostane sadni delež 100%, torej 100% naraven, brez dodatnega sladkorja, brez konzervansov. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.
  • Ohranitev oblike, okusa, barve, arome, mineralov, vitaminov in antioksidantov,
  • Ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi,
  • Porozen produkt – hitro raztapljanje,
  • Liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature,
  • Liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih
  • Liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike.

 

Majini hrustljavčki

Maja je eno najpogostejših imen v Sloveniji in obenem ime najine najmlajše hčere, ki je aktivno vpletena v družinski projekt. Od tod tudi ideja za naš logo – MAJINI hrustljavčki.

Že od nekdaj sva stremela, začeti dan z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi in da bomo s tem veliko naredili za naše boljše počutje in zdravje, se povezali in zbližali kot družina, ki zaradi sodobnih načinov komuniciranja in preživljanja prostega časa, izgublja svojo osnovno vlogo in pomen. S tem vodilom sva se hotela povezati z isto mislečimi ljudmi in navdušiti tiste, ki dvomijo.

Dodatne informacije

Teža 0.100 kg

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)