fbpx

Glina za kopeli 900g

Količina: 900 g

Proizvajalec: Bolus

Glina in glinene kopeli so med najbolj učinkovitimi načini čiščenja telesa in izločanja strupenih kovin in drugih snovi iz telesa, naravnost skozi pore in limfni sistem.

12,00 

Na zalogi

Glina za kopeli 900 g

Glino in njene lastnosti pozna človek že zelo dolgo, saj so jo uporabljali že v antičnih časih. Siva glina iz Komende je znana po svojih lastnostih absorbcije in po načinu pridobivanja, sa je le-ta ključnega pomena. Pridobiva se iz globokih plasti zemlje, vedno s primernim orodjem ter nadzorovanim ročnim delom. Ko je izkopana, se mora glina sušiti na soncu vsaj dva dni, da dobi sončno energijo in tako postane bolj aktivna.

 

  • Celotni proces pridelave gline je izključno ročno delo,
  • Glina je vedno sušena le na soncu in nikoli v industrijskih pečeh, saj je tako polna sončne energije in je posledično veliko bolj aktivna,
  • Glina je 100 % produkt narave in je brez dodanih umetnih sestavin,
  • Siva barva gline je dokaz njene polnosti s silicijem in silikati.

 

Komenda se nahaja v dolini, obdani s hribi, kjer je veliko podtalne vode – zemlja je zato bogata z minerali.

Glinene kopeli se uporablja že stoletja po celem svetu – uporabljali so jih že stari Egipčani. Glina in glinene kopeli so med najbolj učinkovitimi načini čiščenja telesa in izločanja strupenih kovin in drugih snovi iz telesa, naravnost skozi pore in limfni sistem. Glina spodbuja delovanje imunskega sistema in omogoča čiščenje vašega največjega organa – kože, ter omogoča ponovno vzpostavitev ravnovesja in energije.

Človeško telo ima preko 300 akupunkturnih točk, od tega 60 samo na podplatih, zato je smiselno opraviti kuro z glineno kopeljo. Podplati so s svojimi 7000 živčnimi končiči povezani z vitalnimi organi in njihovimi sistemi, zato so tudi pokazatelj, da se v določenih predelih telesa dogajajo nepravilnosti. Naše telo najbolj varuje srčno mišico, zato pošilja strupe in zakisanost daleč stran od srca, na predel nog in podplatov. Glinene kopeli uporabljamo kot preventivo ali pri bolezenskih stanjih.

Glinena kopel za noge je poleg tega, da razstruplja celo telo, izjemno priporočljiva za suho kožo, trdo kožo na podplatih, glivice na nohtih in stopalih, ter proti kandidi.

 

Uporaba sedeče kopeli

Pripravimo toplo kopel in v kad dodamo eno čajno skodelico gline. V kopel se vsedemo za največ 12 minut, nato pa speremo ostanke gline iz sebe. Če se nam na določenem delu telesa košček gline posši, to pomeni, da so se na tem delu telesa nabirali toksini in se je glina močneje prijela. Kopel lahko večkrat ponovimo, postopoma dodajamo več gline in podaljšamo čas kopeli. Sedeča kopel je odlična tudi pri ženskih vaginalnih vnetjih, uporabljajo jo lahko tudi nosečnice, vendar le po 5 minut in ne več kot 15 dni zapored. V primeru bolezenskih stanj ponavljamo 30 dni, v primeru preventive pa 1x na teden, oziroma po potrebi.

 

Uporaba pred pedikuro ali za razstrupljevanje

200 g gline nasujemo v 5 l tople vode, v pripravljeno zmes namočimo noge in se tako sprostimo za največ 12 minut. Če je naše telo zelo zastrupljeno, se voda lahko obarva v temnejšo barvo. V primeru bolezenskih stanj ponavljamo 30 dni, kot preventivno pa najprej 10 dni, nato pa 1x tedensko, oziroma po potrebi. Pedikuro izvedemo takoj po kopeli. Vedro in žlica naj nikoli ne bosta iz kovinskih materialov.

 

 

Sestavine: siva glina.

 

Odmerka se ne sme prekoračiti!Hranite na suhem in pri temperaturi maksimalno 25°C. Namenjeno za zunanjo uporabo!

Dodatne informacije

Teža 0.900 kg

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)