fbpx

Ekstra deviško oljčno olje Dioklecijan

Količina: 0,5 l, 0,75 l ali 1 l

Proizvajalec: Poljuprivredna zadruga MARINA

Hladno stiskano, ekstra deviško oljčno olje iz sončne Dalmacije.

10,90 16,90 

Počisti
Ekstra deviško oljčno olje Dioklecijan

Oljčno olje Dioklecijan se prideluje v kmetijski zadrugi – PZ Marina, ustanovljena že daljnega leta 1908, kjer oljčno olje pridelujejo že več kot 70 let.
Marina je mestece v bližini Trogirja s trdnjavo iz 15. stoletja. Poleg mladih oljk sorte oblica bogatijo oljčne nasade tudi 200 in več let stara drevesa različnih domačih sort, kot so levantinke, lastovke, belice, buže. Iz teh razkošnih, sočnih in mesnatih plodov predelujejo olje in oljke »za bogove«, ter ostale izdelke iz oliv. Vse oljke ročno oberejo in takoj predelajo. Tako pridelajo olje najvišje kakovosti, ki ima izjemen saden okus.

Znano je, da se je na tem območju oljčno olje pridelovalo že za časa Rimljanov pred 2000 leti.

Danes je P.Z. Marina prepoznavna po pridelavi domačega ekstra deviškega oljčnega olja (kisline približno 0,4%, peroksidno število približno 3,9) ter deviškega oljčnega olja (približno 1% manj kislin), pridelanega v sodelovanju s svojimi zadrugarji in sodelavci, ki jih je več kot 1000.

Na slovenskem trgu ponujamo oljčno olje DIOKLECIJAN že 12. leto. Naš zaščitni znak je glava cesarja Dioklecijana, za katerega je znano, da je imel rad dalmatinsko hrano, še posebej ohrovt, obilno zabeljen z oljčnim oljem.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka:
energijska vrednost 3766kJ/897kcal
maščobe 99,9 %
od tega nasičene 14,1 g
večkrat nenasičene maščobe 9,7 g
ogljikovi hidrati 0 g
celuloza 0 g
holesterol 0,6 g
beljakovine 0 g
sol <0,1 g

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina

0,5 l, 0,75 l, 1 l

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)