fbpx

Ekološki sadni vitaminski shot 12x60ml

Količina: 60 ml

Proizvajalec: Little Miracles

 

Prava mala vitaminska bombica, ki bo poskrbela, da bo naš imunski sistem v najboljši formi. Pa še ekološko je – kaj ‘češ lepšega? 🙂

In kako bolje poskrbeti za svoj imunski sistem, kot kar s celo škatlo teh malih pomagačev?

20,28  18,25 

Počisti
Ekološki sadni vitaminski shot 12×60 ml

Da bo naš imunski sistem vedno na vrhuncu svojih zmogljivosti, mu privoščite sadni vitaminski shot Little Miracles! In kako bolje poskrbeti za svoj imunski sistem, kot kar s celo škatlo teh malih pomagačev?

Ti ekološki sadni koncentrati so polni vitaminov in mineralov, ki vam bodo pomagali vaš imunski sistem ohranjati čil in zdrav. Poleg tega pa so brez umetnih barvil, arom in konzervansov. Res so prava mala vitaminska bombica 🙂

 

Sestavine:

  • Kurkuma, ingver in ananas: jabolčni sok iz koncentrata 63 %, ananasov sok iz koncentrata 10 %, ingverjev sok 10 %, voda 6 %, limetin sok iz koncentrata 3 %, sok kurkume 2 %. Vse sestavine so iz ekološke pridelave.
  • Ingver in limona: jabolčni sok iz koncentrata 70 %, ingverjev sok iz koncentrata 21 %, voda 6 %, limonin sok iz koncentrata 3 %. Vse sestavine so iz ekološke pridelave.
  • Grozdje, ingver in acai: jabolčni sok iz koncentrata 51,4 %, grozdni sok iz koncentrata 27,7 %, limetin sok iz koncentrata 7,8 %, ingverjev sok 7,8 %, vodni ekstrakt soka acai 5,4 %, limonin sok iz koncentrata. Vse sestavine so iz ekološke pridelave.
  • Granatno jabolko in čili: jabolčni sok iz koncentrata 68,5 %, sok granatnega jabolka iz koncentrata 28,9 %, korenčkov sok iz koncentrata 2,7 %, naravna aroma ekstrakta čilija. Vse sestavine so iz ekološke pridelave.
Jabolko

Saj veste kaj pravi pregovor – 1 jabolko na dan odžene zdravnika stran. Mogoče niste vedeli, ampak jabolko je velik vir vitamina C, poleg tega pa je še poln
kalija, kalcija, magnezija, železa, fosforja in celo joda. Redno uživanje jabolk pomaga pri razstrupljanju in regeneraciji organizma, so pa znani tudi po tem, da krepijo srce in ožilje.

Ingver

Ingver je najmočnejši rastlinski antioksidant. Pomaga pri slabi prebavi, zgagi in bruhanju, preprečuje slabost med potovanjem, pomaga pri vnetem grlu, lajša izkašljevanje, krepi izločanje sline, ugodno deluje na jetra, zmanjšuje holesterol in ima antiseptične lastnosti. Nekateri raziskovalci ingver celo enačijo z aspirinom, saj uspešno lajša vnetja in odpravlja bolečine. Njegova prednost pred aspirinom pa je v tem, da ne povzroča črevesnih težav, saj deluje pomirjevalno.

Limeta in limona

Limona in limeta sta sestrici, ki se razlikujeta po barvi lupinice in količini soka (limene so manj kisle, bolj aromatične in dajo več soka, limone pa ravno obratno). Obe pa se ponašata s skupnimi zdravilnimi učinki: osvežujeta dah, delujeta antibakterijsko, znižujeta kolesterol in sladkor v krvi, ter preprečujeta srčno-žilne bolezni. Pa ste vedeli, da limetin oziroma limonin sok znižuje tudi glikemični indeks hrane za kar 30 odstotkov?! Da o veliki količini vitamina C in antioksidantov sploh ne začnemo govoriti.

Grozdje

Grozdje je polno sadnih sladkorjev, zaradi česar je prava energijska bombica že sam zase, pa še zdrava povrhu (sladkor, ki se skriva v sadju je namreč manj škodljiv kot tisti, ki ga lahko na kilograme kupimo v trgovini)! Grozdje vsebuje tudi fosfor, kalcij, mangan, železo, kalij, vitamin C, vitamin B, pa še ogromno antioksidantov. Ni čudno, da ga ljudje pridno uporabljamo že tisočletja.

Acai

Acai jagode so znane po tem, da vsebujejo veliko število aktivnih antioksidantov. Zanimivo je, da akacija raste le na divjih palmah akacije v Braziliji, kjer so jo že starodavni brazilski Indijanci uživali kot ključni del njihove prehrane. Ta ima namreč visok energijsko stopnjo in visoko stopnjo aditivov, kar jim je omogočalo uravnoteženo prehrano, s katero so lahko več dni lovili svoj plen.

Granatno jabolko

Tudi granatno jabolko je polno vitamina C, vsebuje pa tudi kalij in veliko količino antioksidantov. Granatno jabolko je znano tudi po tem, da znižuje raven slabega holesterola, deluje protivnetno in nadzoruje krvni pritisk. V tem sadežu, ki je res lepo tudi na pogled, se skriva res ogromno hranilnih snovi, hkrati pa se ponaša z nizko energijsko vrednostjo.

Korenje

Korenčka se drži sloves, da več kot ga bomo jedli, bolj bodo zdrave naše oči (pa tudi koža in lasje). Korenje izmed vse zelenjave vsebuje največ betakarotina, kar je predstopnja vitamina A. Poleg kalija, kalcija, železa, vitamina K in folne kisline korenček vsebuje tudi veliko vlaknin pektina, ki ščiti želodčno in črevesno sluznico.

Čili

Čili lahko uvrstimo med tiste skrivnostne danosti mati narave, za katere sploh vedeli nismo, da imajo kakršno koli zdravilno moč. Čili namreč vsebuje snov kapsaicin, kar ga naredi pekočega. Kapsaicin namreč pomaga pri vnetju sinusov in prehladu – pekočina stimulira izločanje sluzi iz nosu, antibakterijske lastnosti kapsaicina pa pomagajo v boju s kroničnim sinusnim vnetjem.

 

Hranilna vrednost na 100ml izdelka kurkuma, ingver in ananas:
Energijska vrednost 232 kJ/55 kcal
Maščobe 0 g (od tega nasičene maščobe 0 g)
Ogljikovi hidrati 13 g (od tega sladkorji 12 g)
Vlaknine 0 g
Beljakovine 0,6 g
Sol 0,01 g

 

Hranilna vrednost na 100ml izdelka ingver in limona:
Energijska vrednost 212 kJ/50 kcal
Maščobe 0 g (od tega nasičene maščobe 0 g)
Ogljikovi hidrati 11 g (od tega sladkorji 7,6 g)
Vlaknine 0 g
Beljakovine 0,6 g
Sol 0,01 g

 

Hranilna vrednost na 100ml izdelka grozdje, ingver in acai:
Energijska vrednost 284 kJ/67 kcal
Maščobe 0 g (od tega nasičene maščobe 0 g)
Ogljikovi hidrati 14 g (od tega sladkorji 13 g)
Vlaknine 0 g
Beljakovine 0 g
Sol 0,003 g

 

Povprečna hranilna vrednosti na 100g granatno jabolko in čili:
Energijska vrednost 293 kJ/69 kcal
Maščobe 0 g (od tega nasičene maščobe 0 g)
Ogljikovi hidrati 16 g (od tega sladkorji 15 g)
Vlaknine 0 g
Beljakovine 0 g
Sol 0,015 g

Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 3 dneh.

Dodatne informacije

Okus

Granatno jabloko & čili, Grozdje, ingver & acai, Ingver & limona, Kurkuma, ingver & ananas

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)