fbpx

Ekološki aronija premium džem 200ml

Količina: 200 ml

Proizvajalec: KREATIVA Robert Strniša s.p.

Sadni džem iz celih jagod ekološke aronije, brez umetnih sladil.

 

5,80  4,06 

Ekološki aronija premium džem 200 ml

Premium džem iz celih jagod ekološke aronije, brez dodanega sladkorja. Okus džema je kljub temu sladek, saj so uporabili jabolčni pektin, ki naredi ta poseben okus aronije veliko bolj mehak, teksturo pa bolj mazljivo. Džem ne vsebuje drugega sadja, zato je za ljubitelje aronije posebna kulinarična izkušnja, saj se njena polna aroma lepo poda k palačinkam in kruhu.

Aronijin sok je med strokovnjaki poznan kot najmočnejše doslej poznano antioksidacijsko sredstvo v naravi. To izhaja iz dejstva, da vsebuje zelo velike količine tanina, biofenola (lahko pospešuje celjenje ran, uravnava krvni pritisk, vpliva na večjo elastičnost ožilja, odstranjuje strupene snovi iz telesa) in flavonida, še posebej pa k veliki zdravilni učinkovitosti prispeva njena vsebnost antocianinov, ki jih ima aronija največ izmed vseh do sedaj poznanih sadnih vrst. Izredno učinkovito preprečuje bakterijske in virusne infekcije, kot so prehladi in gripe, saj je vsebnost vitamina C v aroniji do desetkrat večja kot v agrumih. 

 

Sestavine: sadni delež eko plodov aronije 60%*, eko jabolčni koncentrat 33%*, voda, sredstvo za želiranje: jabolčni pektin. * Iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka:
energijska vrednost 525 kJ/124 kcal
maščobe 0,40 g (od tega nasičene 0,11 g)
ogljikovi hidrati 26,6 g (od tega sladkorji 21,2 g)
vlaknine 4,9 g
beljakovine 0,69 g
sol 0,09 g

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)