fbpx

Ekološke BG testenine iz ajde in zlatih lanenih semen 250g

Količina: 250 g

Proizvajalec: Pegan

Odlične slovenske testenine, ki so:

  • 100 % ekološke
  • brez glutena
  • veganske
  • sušene na temperaturi do 42°C

4,10 

Ekološke testenine iz ajde in zlatih lanenih semen 250 g

Ajda je pravo superživilo, tako po hranilni, kot tudi po uporabni vrednosti. Je nepogrešljiva v vegetarijanski prehrani. Bogata je z esencialnimi aminokislinami, vitamini, minerali in fl avonoidi, ki delujejo kot antioksidanti. Vsebuje malo mašcob, od tega predvsem kakovostne nenasičene mašcobne kisline. Je vir vlaknin, ki so nujno potrebne za urejeno prebavo in za dolg občutek sitosti. Ajda ni žito in ne vsebuje glutena, zato je v prehrani odlično nadomestilo žitaricam in je primerna tudi za ljudi, občutljive na gluten.

Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi, ki je v lupini, deluje rahlo odvajalno.

 

Način uporabe:

Približno dva litra slane vode zavrite in potem odstavite. V vodo stresite vsebino vrečke in pustite stati 4 minute, tako da bodo testenine kuhane a še vedno čvrste. Pazite, da se ne razkuhajo.

 

Čas kuhanja: 4 minute

 

PEGAN testenine niso le brez glutena, ampak so še veliko bolj posebne. Narejene so namreč izključno iz polnovrednih sestavin, kot so stročnice, ajdova kaša in lanena semena. Tako predstavljajo bogat vir polnovrednih ogljikovih hidratov, telesu potrebnih kakovostnih beljakovin in prehranskih vlaknin. Poleg tega so vse PEGAN testenine narejene brez toplotne obdelave. Niso namreč narejene iz prekuhane mase, ki se res lažje oblikuje v popolnejšo obliko, temveč iz surove mase. Razlika je vidna že očem, saj je struktura že na prvi pogled bolj naravna in brez umetnega leska, vsebnost pa neprimerljivo bogatejša. PEGAN testenine so le nežno sušene na temperaturi do 42°C. S tem se ohrani vse, kar je dobrega.
To je zmagovita formula, zaradi katere se testeninam odslej ni potrebno več odrekati, jedilnik pa obogatite s sestavinami odličnega okusa, ki so koristne za telo in zdravje.

 

Sestavine: 75 % ajdove moke*, 25 % moke iz zlatih lanenih semen*. (*Iz kontrolirane ekološke pridelave.)

 

Hranilne vrednosti na 100g izdelka:
Energijska vrednost 1610 kJ/385 kcal
Maščobe 13 g (od tega nasičene maščobe 1,5 g)
Ogljikovi hidrati 47 g (od tega sladkorji 2 g)
Vlaknine 14 g
Beljakovine 15 g
Sol <0,03 g

Dodatne informacije

Teža 0.250 kg

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)