fbpx

Čaj sladkega pelina 50g

Količina: 50g

Proizvajalec: Krajček

Čudovit pridelek slovenskega porekla z lastnostmi obvezne domače lekarne.

9,90 

Čaj sladkega pelina

Čudovit pridelek slovenskega porekla z lastnostmi obvezne domače lekarne.

Sladki pelin (Artemisia annua L.) je trenutno ena izmed najbolj iskanih zdravilnih rastlin. Spada v veliko družino pelinov. Sladek je le njegov vonj, okus je pa grenak. Raste kot enoletni grm, ki zraste v višino tudi več kot dva metra. Pobira se v suhem in lepem vremenu ter ob primernem dnevu. Cvetovi sladko dišijo in so podobni navadnemu pelinu. Na zdravilne lastnosti te čudovite rastline so ljudje pozabili in jo danes gojijo skoraj izključno zaradi videza in vonja.

 

Izvor

Izhaja iz Azije, Že pred mnogo več kot 2000 leti so ga Kitajci uporabljali v tradicionalnem zdravilstvu. Na Balkan so ga prinesli Turki, ki so ga nosili s seboj zaradi čudovitega vonja, ki je odganjal mrčes, pomagal pa jim je tudi pri za zdravljenju vročičnih stanj in blaženju bolečin.

Kitajska znanstvenica Youyou Tu je leta 2015 prejela Nobelovo nagrado za odkritje artemisinina – primarno zdravilno učinkovino sladkega pelina. Odkrila je tudi, da je zdravljenje z artemisininom močno znižalo stopnjo smrtnosti pri bolnikih z malarijo.
Kako se Pravilno Uporablja Sladki Pelin?

Uporaba

Sladki pelin je uporaben v vseh oblikah: čaju iz posušene rastline, tinkturi, hidrolatu, eteričnemu olju, mazilu in kapsulah (koncentrirana količina artemisinina). Za preventivno uporabo lahko pijemo čaj ali hidrolat, če pa se že spopradamo z rakom, moramo poleg zdravil in navodil, ki nam jih podaja uradna medicina, uživati kapsule artemisinina, tinkturo in/ali eterično olje, ker je potrebna količina sestavin rastline bistveno višja. Zaradi svojega intenzivnega vonja in grenčin sladki pelin uporabljajo tudi v kulinariki.
Čaj sladkega pelina za preventivo in dvig imunskega sistema

 

Dvofazna postopka priprave za najboljši izkoristek čaja :

Priprava: Jušno žlico čaja (ali čajno žličko, če imamo samo cvetove in liste) prelijte s pol litra vode in pustite stati 12ur. Po 12 urah odcedite in ohranite precejeno tekočino. Liste, stebelca in cvetove, ki ste jih že namakali 12 ur prelijte s pol litra vode in segrejete do vrelišča ter pustite vreti za 3 minute. Odstavite z ognja, pokrijte in pustite počivati še 12 minut, nato čaj precedite. Ko se čaj shladi do približno 50 ºC, ga zmešate s tekočino, ki ste jo prej pridobili z namakanjem. S tem dvofaznim postopkom pridobimo najboljši izplen zdravilnih učinkovin sladkega pelina v čaj.

ali

2. Priprava prevretka: Jušno žlico čaja sladkega pelina (ali čajno žličko če imamo samo cvetove in liste) prelijte z litrom vode in pustite vreti 3 minute. Odstavite z ognja pokrijte in pustite počivati še 12 minut, nato precedite in čaj je pripravljen za uživanje. S tem dobimo v čaj snovi, ki se sproščajo samo pri prevretju sladkega pelina.

Čaj sladkega pelina pijte po požirkih cel dan, lahko vsak dan skodelico ali en dan v tednu pol litra, štirikrat na mesec. Pripravljen čaj je uporaben dva dneva. Čaj je grenak, lahko ga sladkate s sladili ali medom.
Pridelal in pakiral g.Edgar Pršo

Dodatne informacije

Teža0.050 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Čaj sladkega pelina 50g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Ne zamudite!

15% popust

za prvi nakup v spletni trgovini