fbpx

Bambusova zobna ščetka ODRASLI

Količina: 1 kos

Proizvajalec: Humble Brush

Ščetke za odrasle z mehkimi ščetinami.

Tudi najmanjše stvari lahko naredijo največje spremembe. Izognimo se plastiki – rešimo planet. 🤍

4,59 

Počisti
NAVADA JE PLASTIČNA SRAJCA

Najprej smo za svoje potrebe ustvarili plastiko. Potem smo od plastike postali odvisni. Sedaj se v plastiki utapljamo. To je umazana resnica, ki nas je počasi začela dohajati.

Hitro brskanje po internetu nam pove, da vsako leto po celem svetu zavržemo 4.5 milijard plastičnih zobnih ščetk, ki se vse, brez razlike, znajdejo v naših oceanih in ogromnih smetiščih. Izvemo, da kemikalije, s pomočjo katerih so ščetke narejene, niso dobre za človekovo zdravje, da ščetke niso obnovljive, črpajo dragocene vire nafte in še, in še. Da o tem, da ena plastična ščetka potrebuje 450 let, da se razgradi, sploh ne govorimo. Kar grozljivi podatki za na videz neškodljiv, vsakdanji pripomoček, kajne?

 

Še dobro, da živimo v svetu, polnem inovativnih posameznikov, ki bijejo tiho bitko proti največjemu onesnaževalcu našega planeta – plastiki. Celo največji advokati Zemlje pa bodo, brez zavestnih sprememb slehernega posameznika, to bitko, žal, izgubili.

 

ZAKAJ BAMBUS?

Za razliko od plastike, bambus:

  • Raste izjemno hitro (do 4 cm na uro!),
  • Za rast ne potrebuje veliko prostora, vode in drugih oskrb,
  • Dobro uspeva brez uporabe gnojil in pesticidov,
  • Je biorazgradljiv.

 

Ščetine vaše nove bambusne ščetke, žal, niso biorazgradljive, saj so narejene iz najlona 6. Preden ščetko odvržete v biološke odpadke, morate ščetine odrezati in jih reciklirati. Ščetka ni popolna, vendar mi vedno raje izberemo »manjše zlo«.

 

Tudi najmanjše stvari lahko naredijo največje spremembe. Izognimo se plastiki – rešimo planet.

Dodatne informacije

Teža 0.100 kg
Barva ščetke

Bela, Črna, Modra, Roza, Rumena

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)