fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Ekstrakt sladkega pelina Pel1n 50ml

29,99 

Količina: 50 ml

Proizvajalec: Herbify

Pel1n – ekstrakt sladkega pelina je kvantificiran, kar pomeni da je uravnan na določeno območje vsebnosti sestavin (posušenega sladkega pelina, ekstrakta sladkega pelina in artemizinina).

 

Več o sladkem pelinu in njegovih lastnostih si lahko preberete v našem članku tukaj.

Sladki pelin – ekstrakt Pel1n 50 ml

Pel1n – ekstrakt sladkega pelina je kvantificiran, kar pomeni da je uravnan na določeno območje vsebnosti sestavin (posušenega sladkega pelina, ekstrakta sladkega pelina in artemizinina).

Nosilno olje za sladki pelin Pel1n – ekstrakt sladkega pelina je izbrano zelo pozorno. 100-% sončnično olje s podobno sestavo maščobnih kislin, kot ga ima oljčno olje, ima nevtralen vonj in okus ter je prejemnik znaka varovalnih živil, ki označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje in je naravni vir vitamina E.

 

Uporaba: Priporočeni odmerek je ena kapalka (en stisk kapalke – napolni se malo čez polovico – 0,7 ml) 2 do 4 krat dnevno na prazen želodec (najmanj eno uro pred jedjo ali dve uri po jedi). Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na sobni temperaturi. Shranjevati izven dosega otrok.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo ni namenjeno preprečevanju ali zdravljenju bolezni in bolezenskih stanj. Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli od sestavin. Izdelek ni primeren za otroke in mladostnike do starosti 18 let. Izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere.

 

Sestavine: kvantificirani CO2 ekstrakt lista sladkega pelina (artemisia annua L., folium). En odmerek oziroma en stisk kapalke (0,7 ml) vsebuje 6,3-8,5 mg kvantificiranega CO2 ekstrakta lista sladkega pelina (ekvivalentno 150-200 mg posušenega lista sladkega pelina), ki ustreza 2,5-3,4 mg artemizinina; ekstrakcijsko topilo: superkritični CO2; 100 % jedilno rafinirano sončnično olje s podobno sestavo maščobnih kislin, kot ga ima oljčno olje.

Sladki pelin

Sladki pelin (Artemisia annua L.), je trenutno ena izmed najbolj iskanih rastlin. V kitajski medicini je bil prvič omenjen že leta 300 pr. n. št. kot sredstvo za lajšanje vročičnih in mrzličnih stanj. Med iskanjem zdravila v boju proti malariji, je znanstvenica Tu Youyou odkrila, da so pripravki iz sladkega pelina izredno učinkoviti. Odkrila je tudi, da je aktivna komponenta sladkega pelina artemizinin, za kar je leta 2015 prejela Nobelovo nagrado. Artemizinin je pritegnil pozornost mnogih raziskovalcev širom sveta. V zadnjem desetletju se je pojavilo mnogo namigov, da aktivnost artemizinina ni omejena zgolj na malarijo in da je morda uporaben tudi pri nekaterih drugih bolezenskih stanjih.

 

 

  • Lokalno in ekološko
  • Hitra in varna dostava
  • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!