Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Ajda je pravo superživilo, tako po hranilni, kot tudi po uporabni vrednosti. Je nepogrešljiva v vegetarijanski prehrani. Bogata je z esencialnimi aminokislinami, vitamini, minerali in fl avonoidi, ki delujejo kot antioksidanti. Vsebuje malo mašcob, od tega predvsem kakovostne nenasičene mašcobne kisline. Je vir vlaknin, ki so nujno potrebne za urejeno prebavo in za dolg občutek sitosti. Ajda ni žito in ne vsebuje glutena, zato je v prehrani odlično nadomestilo žitaricam in je primerna tudi za ljudi, občutljive na gluten.
Rdeča pesa je bogat vir magnezija, folne kisline, kalija, železa, kroma in mangana. Koren rdeče pese je zaradi vsebnosti barvil, predvsem betalainov, značilno rdeče barve.
Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi, ki je v lupini, deluje rahlo odvajalno.
Način uporabe:
Približno dva litra slane vode zavrite in potem odstavite. V vodo stresite vsebino vrečke in pustite stati 7-8 minut, tako da bodo testenine kuhane a še vedno čvrste. Pazite, da se ne razkuhajo.
Čas kuhanja: 7-8 minut
PEGAN testenine niso le brez glutena, ampak so še veliko bolj posebne. Narejene so namreč izključno iz polnovrednih sestavin, kot so stročnice, ajdova kaša in lanena semena. Tako predstavljajo bogat vir polnovrednih ogljikovih hidratov, telesu potrebnih kakovostnih beljakovin in prehranskih vlaknin. Poleg tega so vse PEGAN testenine narejene brez toplotne obdelave. Niso namreč narejene iz prekuhane mase, ki se res lažje oblikuje v popolnejšo obliko, temveč iz surove mase. Razlika je vidna že očem, saj je struktura že na prvi pogled bolj naravna in brez umetnega leska, vsebnost pa neprimerljivo bogatejša. PEGAN testenine so le nežno sušene na temperaturi do 42°C. S tem se ohrani vse, kar je dobrega.
To je zmagovita formula, zaradi katere se testeninam odslej ni potrebno več odrekati, jedilnik pa obogatite s sestavinami odličnega okusa, ki so koristne za telo in zdravje.
Sestavine: 66 % ajdove moke*, 20 % sveže rdeče pese*, 14 % moke iz zlatih lanenih semen*. (*Iz kontrolirane ekološke pridelave.)
Hranilne vrednosti na 100g izdelka:
Energijska vrednost 1572 kJ/373 kcal
Maščobe 7,2 g (od tega nasičene maščobe 1,8 g)
Ogljikovi hidrati 54 g (od tega sladkorji 5 g)
Vlaknine 9,5 g
Beljakovine 19 g
Sol <0,07 g
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)